Naisten liigan yläloppusarjan kaikki pelit televisioidaan – myös Yle vahvasti mukana

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että Naisten liigan yläloppusarjassa nautitaan tänä syksynä erittäin laajasta näkyvyydestä. Yläloppusarja käynnistyy lauantaina 14.9., ja kaikki yläloppusarjan 15 ottelua televisioidaan.

Otteluista kymmenen on katsottavissa Elisa Viihde Sportilla ja viisi Ylellä. Yle näyttää siis vapaasti katsottavana yhden pelin jokaiselta kierrokselta. Ylellä otteluita selostavat Matti Härkönen ja Lauri Kottonen. Peleistä kolme viimeistä nähdään suorina lähetyksinä.

– On upeaa, että kumppaniemme kautta liigan koko yläloppusarja ja sen jännittävät ratkaisuottelut näkyvät monikameralähetyksinä yleisölle. Naisten jalkapallon suosio on valtavassa kasvussa ja tämä osaltaan on yksi konkreettinen esimerkki siitä myös täällä Suomessa, Palloliiton naisten jalkapallon kehityspäällikkö Heidi Pihlaja iloitsee.

– Kuten kesän MM-kisat kanavillamme todistivat, naisten jalkapallolla on iso potentiaali maailmalla ja Suomessa. Seuraamme Helmarien EM-karsintaa erittäin tarkasti, ja tähän jatkumoon kotimaisen pääsarjan ratkaisut sopivat hyvin, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Kaikki Elisa Viihde Sportin näyttämät ottelut (kaksi per kierros) ovat suoria lähetyksiä. Vain päätöskierroksella ottelut pelataan samanaikaisesti.

– Kotimainen jalkapallo on yksi Elisa Viihteen suosituimmista lajeista, ja meille on tärkeää kehittää jalkapallon näkyvyyttä yhdessä seurojen ja Palloliiton kanssa. Olemme iloisia siitä, että naisten jalkapallon suosio kasvaa, ja sen huomaa myös kanavillamme, Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-TV-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö kertoo.

NAISTEN LIIGAN YLÄLOPPUSARJAN OHJELMA JA LÄHETYSTIEDOT:

La 14.9.
klo 14:00 Honka – Åland United (YLE)
klo 14:00 TiPS – KuPS (Elisa Viihde Sport)
klo 16:00 HJK – JyPK (Elisa Viihde Sport)

La 21.9.
klo 15:00 JyPK – Honka (YLE)
klo 15:00 TiPS – HJK (Elisa Viihde Sport)
klo 20:00 KuPS – Åland United (Elisa Viihde Sport)

La 28.9.
klo 14:00 HJK – KuPS (YLE, suora lähetys)
klo 14:00 Honka – TiPS (Elisa Viihde Sport)
klo 17:00 Åland United – JyPK (Elisa Viihde Sport)

La 12.10.
klo 15:00 JyPK – TiPS (YLE, suora lähetys)
klo 18:00 Åland United – HJK (Elisa Viihde Sport)

Su 13.10.
klo 14:00 Honka – KuPS (Elisa Viihde Sport)

Su 20.10.
klo 14:00 HJK – Honka (YLE, suora lähetys)
klo 14:00 TiPS – Åland United (Elisa Viihde Sport)
klo 14:00 KuPS – JyPK (Elisa Viihde Sport)

HJK lähtee yläloppusarjaan piikkipaikalta viiden pisteen etumatkalla sarjan kakkoseen Honkaan nähden. HJK on voittanut mestaruuden viimeksi vuonna 2005 ja Honka vuonna 2017.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!