Tanskan Superliigan Esbjerg tiedottaa kotisivuillaan vaihtavansa valmentajaa. Yhteistyö John Lammersin kanssa on päätetty ”riittämättömien urheilullisten tulosten vuoksi”. Valmennusvastuun ottaa toistaiseksi apulaisvalmentaja Claus Nørgård, kunnes pysyvämpi ratkaisu löytyy.

55-vuotias Lammers aloitti Esbjergin valmentajana kesällä 2017 joukkueen pudottua pääsarjasta. Hän nosti Esbjergin heti ensimmäisellä kaudellaan takaisin Superliigaan ja johdatti joukkueen kaudella 2018-2019 lähes sensaatiomaisesti pronssimitaleille ja europeleihin.

Uusi kausi on kuitenkin ollut todella vaikea. Yhdeksästä sarjaottelusta Esbjergillä on vain viisi pistettä ja se on sarjassa toiseksi viimeisenä. Maaleja Esbjerg on tehnyt vain neljä. Eurooppa-liigan karsinnoista Esbjerg putosi valkovenäläiselle Shakhtyor Soligorskille yhteismaalein 0-2.

Viimeinen sinetti hollantilaisen Lammersin potkuille oli sunnuntain 0-3 -tappio Randersia vastaan.

[readmore from=Esbjerg]

– Olemme John Lammersille paljosta kiitoksen velkaa, mutta tunnustamme myös, että olemme tällä hetkellä tilanteessa, jossa tulokset eivät tyydytä, Esbjergin urheilujohtaja Jimmi Nagel Jacobsen kommentoi.

Esbjergissä pelaa kaikkiaan neljä suomalaispelaajaa: Huuhkajista tutut Joni Kauko, Pyry Soiri ja Markus Halsti sekä poikamaajoukkueissa nähty Noah Nurmi. Kauko valittiin viime kauden päätteeksi Esbjergin parhaaksi pelaajaksi. Sunnuntain Randers-pelissä suomalaiskvartetista nähtiin kentällä vain Soiri, ja hänetkin vain 45 minuutin ajan.