Suomalainen Teemu Pukki on tulikuumaa kamaa. Hänet valittiin elokuussa Valioliigan kuukauden pelaajaksi, eikä tahti ole hyytynyt alkuunkaan myöskään syyskuussa. Norwich on tehnyt kauden viidessä pelissään yhdeksän maalia, ja näistä Pukki on tehnyt kuusi ja syöttänyt kaksi.

Viime lauantaina Pukki teki jälleen maalin ja syötti toisen, kun Norwich otti kauden tähän asti suurimman päänahkansa. Nöyrtyä sai puolustava mestari Manchester City, joka on maksanut ottelun avauskokoonpanostaan 406,1 miljoonaa puntaa – pyöreästi 63 kertaa enemmän kuin Norwich omastaan.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Beating the press by sticking to our philosophy... 🤗👏 #ncfc

Norwichin pääosakkeenomistajat, seuraa jo 23 vuoden ajan pyörittäneet Delia Smith ja Michael Wynn-Jones totesivat talkSPORT:in haastattelussa, että ”alkoholia kului runsaasti” Norwichin johtokunnan tiloissa Cityn kaaduttua 3-2. Norwichiin intohimoisesti, mutta vastuuntuntoisesti suhtautuvalla pariskunnalla oli totisesti juhlan paikka.

– Loppu oli vähän paniikinomaista. Lisäaika oli pisimmät kuusi minuuttia, jotka muistan, Wynn-Jones kuvaili.

– Olemme täysin haltioissamme. Eilen emme kyenneet liikkumaan lainkaan, olimme niin väsyneitä, Smith täydensi.

Muun muassa TV-kokkina tunnettu Smith heltyi kehumaan myös seuran pelaajahankinnoista vastaavia, luonnollisesti Teemu Pukin menestyksen kautta.

– Eilen rekrytointipäällikkömme oli pelissä kanssamme. Polvistuin hänen eteensä ja kumarsin häntä! Ajatelkaa, me saimme Pukin ilmaiseksi – todella hyvän hyökkääjän ilmaiseksi!

[readmore from=Norwich]

Norwichin valmentaja Daniel Farke omisti City-voiton seuraomistajille ja kehui julkisesti näiden sitoutumista seuraan. Smith ja Wynn-Jones antoivat haastattelussa samalla mitalla takaisin.

– Meillä molemmilla oli silmät kosteina, kun hän sanoi sen. Se oli niin liikuttavaa, Smith kertoi.

– Luotamme Danieliin suuresti. Kun tapasin hänet ensi kerran ja paiskasin hänen kättään, aistin välittömästi, että hän oli nöyrä mies eikä mikään egoilija.

– Silloin voi päästä minne tahansa, koska ego ei tule tielle.