Nyt puhuu Jari Litmanen – kertoi oman näkemyksensä kohun herättäneistä Qatar-kommenteistaan: ”Otan vain ja ainoastaan kantaa urheilullisesta näkökulmasta”

© Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkuelegenda Jari Litmanen on vastannut tiedotteella, mitä tarkoitti kommenteillaan vuoden 2022 MM-kisaisäntä Qatarista.

Litmasta, 48, on kritisoitu runsaasti hänen kehuttua Qatarin olosuhteita.

– Kompakti MM-turnaus on joukkueille suuri etu, koska he voivat olla yhdessä hotellissa, harjoitella samalla kentällä ja siijoittua lähelle stadionia. Heidän ei tarvitse käyttää aikaa muuhun kuin jalkapalloon. Pelaajana ja valmentajana sinun on pystyttävä keskittymään peliin, Litmanen kommentoi kisojen järjestelyistä vastaavan komitean sivuilla.

Qatarin kisaisännyys on puhuttanut maailmalla muun muassa maan huonon ihmisoikeustilanteen ja kisastadioneja rakentavien siirtotyöläisten kuolemien takia.

Litmanen vastasi kritiikkiin tiedotteella. Hän korosti, että kommentoi Qataria täysin urheilullisesta näkökulmasta ja omasta tahdostaan.

Litmasen tiedote kokonaisuudessaan

”Olin yksityismatkalla ja lomalla Qatarissa vaimoni kanssa viime viikolla. Matkan järjesti suomalainen yritys, jonka pyynnöstä lähdimme matkalle. Emme osallistuneet yhtä cocktail-tilaisuutta lukuun ottamatta yrityksen viralliseen matkaohjelmaan, vaan meillä oli oma ohjelmamme.

Koska jalkapallo kiinnostaa minua ymmärrettävistä syistä, halusin nimenomaan itse tutustua matkani aikana MM-kisavalmisteluihin, stadioneihin, sekä samalla tavata entisen pelikaverini, Qatarissa juuri valmennusuran aloittaneen Xavin, jonka vetämät harjoitukset myös seurasin. Tähän kaikkeen tarjoutui mahdollisuus.

Haluan korostaa, että tämä kaikki jalkapalloon liittynyt kanssakäyminen tapahtui täysin omasta toiveesta ja vapaasta tahdosta. Qatarin valtio tai mikään muu qatarilainen organisaatio tai yhtiö ei ole tästä maksanut mitään. Toimin täysin oman mielenkiintoni mukaan, kuten lukuisissa muissakin paikoissa ja maissa, joissa olen vieraillut.

Se, mitä julkisuuteen jalkapalloon liittyvistä asioista sanoin, perustuu vain ja ainoastaan siihen informaation, jonka itse paikan päällä sain ja jonka itse omin silmin näin. Mielipiteet ovat omiani, eivät kenenkään sanelemia. Ymmärtääkseni sananvapauteen kuuluu edelleen se, että saa olla jotain mieltä. Itse olen edelleen sitä mieltä, että HUOM jalkapallo-olosuhteet – kuten fasiliteetit (hotellit, stadionit) ja etäisyydet – ovat loistavassa kunnossa ajatellen 2022 pelattavaa jalkapallon MM-lopputurnausta. Otan vain ja ainoastaan kantaa pelaajien ja joukkueen, urheilullisesta, näkökulmasta.

Mihinkään muuhun en ottanut Qatarissa tekemässäni haastattelussa tai muutenkaan kantaa, suuntaan tai toiseen. Enkä tee sitä nytkään.”


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.