Suomalaisedustus naisten Mestarien liigassa harveni keskiviikon myötä rajusti. Kilpailun saivat hyvästellä niin Juventuksen Tuija Hyyrynen kuin Göteborgin kaksikko Natalia KuikkaEmma Koivistokin.

Italian mestarijoukkue Juventukselle arpa oli armoton, sillä se sai vastaansa heti ensimmäisellä kierroksella viime kevään finalisti Barcelonan. Juventus pani Barcelonalle tiukasti kampoihin, mutta Barcelona eteni 16 parhaan joukkoon yhteismaalein 4-1. 31-vuotias Hyyrynen pelasi Barcelonassa pelatussa toisessa osaottelussa täydet peliminuutit. Juventus venyi vieraissa niukkaan 1-2 -tappioon, mutta Barcelona oli kiistatta parempi.

Kova oli arpaonni myös ruotsalaisella Göteborgilla, sillä vastaan asettui Saksan suurseuroihin lukeutuva Bayern München. Göteborg haki Baijerista hienon 1-0 -vierasvoiton Rebecka Blomqvistin maalilla, mutta jatkopaikka meni Bayernille yhteismaalein 2-2, vierasmaalisäännön turvin. Sekä Kuikka että Koivisto pelasivat molemmissa otteluissa täydet 90 peliminuuttia.

16 parhaan joukkoon eteni sen sijaan Sanni Franssin edustama Fortuna Hjørring, joka pudotti jatkosta albanialaisen Vllaznian yhteismaalein 3-0. Franssi pelasi molemmissa peleissä täydet minuutit Fortunan hyökkäyksessä, Caroline Møllerin tehtyä kaikki kolme otteluparin maalia.

Franssin ohella suomalaisista jatkossa on myös neljästi putkeen Mestarien liigan voittaneen Lyonin kolmosvahti Katriina Talaslahti. Vaikka Lyon oli murskannut otteluparin avausosassa venäläisen Ryazanin 9-0, lähti se toiseenkin osaotteluun jota kuinkin parhaalla kokoonpanollaan. Tuloksena oli 7-0 -voitto ja paikka neljännesvälierissä murskaavasti 16-0. Talaslahti seurasi ottelua katsomosta.

Torstaina jatkopaikkaa tavoittelee vielä Vilma Koiviston edustama Piteå, joka kohtaa vieraissa tanskalaisen Brøndbyn. Brøndby voitti avausosan Ruotsissa 1-0. Koivisto ei ensimmäisessä osaottelussa pelannut.