Teemu Pukki avasi sosiaalisessa mediassa levinneen pukkikuvan taustat – GOAT-vertailut Ronaldoon ja Messiin naurattivat: ”Vähän eri tasoa vielä”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ryhmään maanantaina liittynyt Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki oli median tentattavana heti Suomeen päästyään. Pukki-huuma on kasvanut varsinkin sosiaalisessa mediassa, jossa miehen sukunimestä on saatu paljon hupia.

Pukin ura Valioliigassa on saanut lentävän lähdön. Neljän ottelun jälkeen tilillä on viisi maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö. Kotkalaishyökkääjä on ollut lehtien kansissa ja tv-ruuduilla niin Suomessa kuin Englannissa.

Pukin upeat otteet Valioliigassa ovat noteerattu myös sosiaalisessa mediassa. Englannissa ymmärrettiin nopeasti, mitä suomalaishyökkääjän sukunimi tarkoittaa englanniksi (male goat). Goat-termi (Greatest of all time) on yhdistetty jalkapallokeskusteluissa poikkeuksetta Cristiano Ronaldoon ja Lionel Messiin. Mutta nyt myös Pukkiin.

– Kyllähän se on vähän lähtenyt laukalle, Pukki totesi naurahtaen ja jatkoi:

– Messi ja Ronaldo on vähän eri tasoa vielä. Ei minua niihin pitäisi vielä tai ikinä verrata. Ihan hauskoja juttuja nuo ovat olleet, mutta ei niistä sen enempää.

Jos et näe alla olevia twiittejä, voit katsoa ne täältä. Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

Esimerkiksi Twitterissä vertailut näihin suurnimiin lähtivät nopeasti leviämään. Varsinkin sen jälkeen, kun Pukki iski ensimmäisen hattutempuunsa Valioliigassa Newcastlea vastaan. Yhdellä hattutempulla Pukki nousi heti Ronaldon rinnalle Valioliigassa tehtyjen hattutemppujen määrässä.

– Sen jälkeen hän on tehnyt aika monta hattutemppua muissa sarjoissa. Se oli aika nuorena Valioliigassa, ja ehkä hänen parhaat vuodet nähtiin Real Madridissa. Veikkaan, että hänellä olisi aika monta hattutemppua, jos olisi jäänyt pidempään Valioliigaan.

GOAT-keskustelu sai lisää vielä vettä myllyynsä ulkomailla, kun Pukista löydettiin kuva, jossa hän poseeraa pukin kanssa. Suomen supertähteä nauratti, kun kuvasta kyseltiin.

– Se taitaa olla Tanskasta eläintarhasta, kun käytiin kavereiden kanssa. Siinä oli pukki, niin pitihän siitä ottaa kuva, mies avasi kuvan alkuperää nauraen.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen tästä.

Huuhkajat kohtaa tällä viikolla Kreikan ja Italian EM-karsinnoissa. Kreikka-ottelu pelataan torstaina ja Italia tulee vieraaksi sunnuntaina. Molemmat ottelut pelataan Ratinan stadionilla, Tampereella.

Katso myös: nettikasinot.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!