TAMPERE. Suomen maajoukkue on jälleen askeleen lähempänä EM-kisapaikkaa, kun se kukisti torstai-iltana Kreikan maalein 1-0. Huuhkajien ainoasta osumasta vastasi rangaistuspilkulta onnistunut Teemu Pukki.

Huuhkajat lähti otteluun pienin kokoonpanomuutoksin edellisestä pelistä, sillä Jasse Tuominen korvasi hyökkäyksessä U21-maajoukkueen mukana olevan Benjamin Källmanin ja vasemmalla laidalla viiletti loukkaantuneen Lassi Lappalaisen sijaan Pyry Soiri.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Päävalmentaja Markku Kanerva on julkaissut avauskokoonpanon illan Kreikka-otteluun! Te, hyvä yleisö, olette 12. pelaaja. Siivitetään yhdessä Huuhkajat lentoon Ratinassa! 💪OI SUOMI ON!💙#FINGRE #EURO2020 #Huuhkajat

Suomi hallitsi avausjaksoa – maalit puuttuivat

Ensimmäinen puoliaika oli Suomen, eikä Kreikka juhlinut maalipaikoilla. Huuhkajat hallitsi selvästi palloa ja rakensi maltillisesti muutama hyvää maalipaikkaa. Ensimmäisen kerran Kreikka-puolustus olikin helisemässä jo neljän minuutin kohdalla, kun Soiri murtautui keskittämään vasemmalta laidalta, mutta kreikkalaispuolustus ehti liukumalla pallon tielle.

Ensimmäinen loistava maalipaikka nähtiin puolestaan 14. minuutin kohdalla, kun Glen Kamara vapautti Tuomisen vasemmalta laidalta. Nuori hyökkääjä käytti tyhjän tilan hyväkseen ja antoi tarkan keskityksen etutolpalle. Tähän Teemu Pukki ehti ensimmäisenä, mutta ohjasi tällä kertaa pallon ohi maalin.

Seuraavan kerran Suomi ahdisteli Kreikkaa 27. minuutin kohdalla, kun vahvasti läpi ottelun esiintynyt Robin Lod sai pallon reilussa 20 metrissä ja tykitti matalan laukauksen hiuksen hienosti ohi maalin.

Lodin tilanteen jälkeen Huuhkajat pääsi vielä kertaalleen yrittämään maalintekoa, kun Kamaraa rikottiin keskialueella ja Suomi sai vapaapotkun. Lodin loistava keskitys löysi maalin edestä Paulus Arajuuren, jonka upea pusku torjuttiin kuitenkin niukasti yli maalin. Näin ollen puoliajalle lähdettiin 0-0-tilanteesta.

Toinen puoliaika – Teemu Pukki nousi jälleen sankariksi

Toiselle puoliajalla Huuhkajat lähti ilman muutoksia – ja se kannatti. Suomi hyökkäsi heti alkuun aggressiivisesti ja tämä palkittiin 50. minuutin kohdalla, kun Kamara kaadettiin 16-alueen sisäpuolella – ja Pukki hoiti loput. Hurjavireinen Huuhkajat-tähti sijoitti pelivälineen ”täplältä” varmasti Kreikka-maalin oikeaan alakulmaan. Osuma oli Pukille EM-karsintojen neljäs.

Suomen johtomaalin jälkeen hallinta siirtyi hetkellisesti Kreikalle, mutta vierasjoukkue ei pystynyt murtamaan Huuhkajien tiivistä alakertaa, vaan hyökkäykset kuivuvat kerta toisensa jälkeen kasaan.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Kreikka haki vielä nälkäisesti tasoitusosumaa, muttei päässyt vaarallisille maalipaikoille. Myös Suomen paikat olivat tiukassa joukkueen keskittyessä puolustamiseen ja lopulta ottelu päättyi 1-0-voitonjuhliin.

Huuhkajilla on viiden kierroksen jälkeen kasassa 12 pistettä. J-lohkossa edellä on vain Italia, joka on kerännyt viidestä ottelusta täydet 15 pistettä.

Huuhkajien ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana kotiottelulla Italiaa vastaan. Näet otteluohjelman ja lohkotilanteen TÄÄLTÄ.