Kesäkuukausina näytti erittäin vahvasti siltä, että Ykköseen takaportin kautta täksi kaudeksi palanneen Mypan visiitti toiselle sarjatasolle jäisi ranskalaiseksi. Mypa kärsi heinä-elokuussa kuuden ottelun tappioputken, jonka aikana se teki vain yhden maalin. Mypa olikin majaillut Ykkösen jumbosijalla heinäkuun loppupuolelta lähtien, kunnes se tänään viimein kipusi putoajan paikalta pois.

Mypan otteet ovat terävöityneet viime viikkoina selvästi. Lähes kolmen kuukauden voitoton jakso päättyi, kun Mypa kaatoi perättäisissä otteluissa EIF:n ja MuSa:n. Tänään Mypa oli erittäin lähellä hakea täydet kolme pistettä Oulusta, mutta kotijoukkue AC Oulun Venicio tasoitti loppunumeroiksi 1-1 ottelun lisäajalla. Mypan maalin viimeisteli Rony Huhtala, joka on tehnyt viimeisissä viidessä ottelussa kuusi maalia. Mypa on saanut maalihanansa muutenkin kunnolla auki, sillä näissä viidessä pelissä se on tehnyt yhteensä 11 maalia.

Vaikka voitto Oulusta jäikin haaveeksi, riitti pistekin nostamaan Mypan pois putoajan paikalta. Uusi sarjajumbo on toinen sarjanousija TPV, joka hävisi kotonaan ”kuuden pisteen ottelun” AC Kajaania vastaan 3-4. TPV:n Paavo Näykki teki pelissä hattutempun, mutta tamperelaisten ilta synkkeni, kun Kajaanin David Popa teki voittomaalin pelin 88. minuutilla.

Tasapelipiste riitti varmistamaan nousijasuosikiksi povatun, mutta pahasti flopanneen AC Oulun sarjapaikan. Kotiyleisölle ei ole silti paljon ilonaiheita tarjottu, sillä Oulu ei ole voittanut ainuttakaan kauden 13 kotiottelustaan.

Myös AC Kajaanin sarjapaikka Ykkösessä ensi kaudeksi on käytännössä selviö, joten putoamistaistelu on enää TPV:n ja Mypan välinen. TPV on Mypaa pisteen perässä, kun kaksi sarjakierrosta on pelaamatta. 4. lokakuuta edessä on todella iso ottelu, sillä tuolloin TPV matkustaa Kouvolaan juuri Mypan vieraaksi. 20. lokakuuta pelattavalla päätöskierroksella TPV isännöi KTP:ta ja Mypa vierailee Veikkausliigaan nousevan Hakan kotikentällä Valkeakoskella.

Taistelu Ykkösen maalikuninkuudesta saattoi saada lauantaina niin ikään ratkaisunsa, sillä Hakan Salomo Ojala teki EIF:n verkkoon hattutempun ja nosti kauden maalisaldonsa 23 osumaan. Maalitilaston kakkosena on TPS:n Eliecer Espinosa Calvo, joka on tehnyt 18 maalia.

Ykkönen laajenee ensi kaudella 12 joukkueen sarjaksi, ja tänään varmistui, että perinteikäs MP nousee ensi kaudeksi Ykköseen. Myös helsinkiläisen Gnistanin nousu alkaa olla sinettiä vaille taputeltu. Erittäin lähellä nousua on myös SJK Akatemia.