AC Oulu ja paikallinen huippulupaus pitkään sopimukseen – tavoitteena ulkomaat ja Huuhkajat

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä pelaava AC Oulu on solminut keskikenttäpelaaja Lasse Ikosen kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

Oulun Luistinseuran kasvatti Ikonen, 16, debytoi tällä kaudella AC Oulussa ja Ykkösessä elokuun viimeinen päivä ottelussa Hakaa vastaan. Hän on pelannut Ykkösessä kaikkiaan neljässä ottelussa.

Kuluvalla sesongilla Ikonen on pelannut myös OLS:n edustusjoukkueen kanssa Kakkosessa ja OLS:n B-junioreissa. Helmikuussa hänet palkittiin Pohjois-Suomen vuoden poikapelaajana.

– Ensi kaudella tulen taistelemaan kynsin hampain avauskokoonpanon paikoista AC Oulussa. Tavoitteeni on joskus pelata ammattilaisena jossakin Euroopan huippusarjassa ja A-maajoukkueessa – toki töitä on vielä paljon tehtävänä, Ikonen kommentoi AC Oulun tiedotteessa.

– Hänellä on valtava palo, nälkä ja nöyryys lajia ja työntekoa kohtaan. Pelaajana hän on työteliäs, hyvä riistämään ja peruspelaaminen onnistuu molemmilla jaloilla. Lisäksi moottori on siinä kunnossa, että jalat ei todellakaan lopu ihan ensimmäisten joukossa. Mutta mikä tärkeintä, pää on kunnossa ja Lasse on henkisesti vahva pelaaja, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen luettelee.

– Lasse on näyttänyt loppukaudella, että pystyy pelaamaan Ykkösessä. Hyvä ja kehittävä talvi alle, niin ensi kaudella meno vain kiihtyy. Meillä on kova halu auttaa pelaajaa eteenpäin, mutta mitään ei tule ilmaiseksi, AC Oulun päävalmentajana tammikuussa aloittava Jyrki Ahola lisää.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!