Britannialainen maahanmuuttoasianajaja Andrew Osbourne varoittaa brexitin laajoista vaikutuksista jalkapallomaailmaan Athleticin haastattelussa.

Osbournen mukaan rikoksesta tuomittujen Euroopan unionin ulkopuolelta tulevien pelaajien olisi brexitin tapahtuessa hyvin vaikea matkustaa Britanniaan.

– Jos kyseessä on EU:n kansalainen, jolla on rikostuomio, matkustaminen Britanniaan on mahdollista, kunhan henkilön ei katsota uhkaavan valtiota, Osbourne kertoo.

– Jos henkilö ei ole EU:n kansalainen ja hänellä on tuomio tai hänet on tuomittu vankeuteen, hän ei voi tulla Britanniaan, vaikka kyseessä olisi vain ehdonalainen tuomio.

Brexit vaikuttaisi näin ollen vahvasti muutamiin jalkapallon kirkkaimpiin tähtiin. Muun muassa supertähdet Lionel Messi ja Neymar on molemmat tuomittu veronkierrosta.

– On lukuisia kuuluisia jalkapalloilijoita, joilla on tuomioita tai ehdonalaisia vankeusrangaistuksia. Heidän ei ole toistaiseksi tarvinnut huolehtia siitä, koska heillä on EU:n passit.

Brexitin tapahtuessa Britannia ei kohtelisi enää Euroopan ulkopuolelta tulevia pelaajia EU-kansalaisina.

– Brexitin jälkeen he eivät enää mahdollisesti pääsisi maahan. Tämä voi aiheuttaa ongelmia Mestarien liiga -kokoonpanojen kanssa sekä finaalien järjestämisen kanssa Englannissa, jos pelaajat eivät voi päästä maahan.