FC Lahden valmentaja vaihtuu – nykyinen luotsi päättää sopimuksensa ennenaikaisesti omasta toiveestaan

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

FC Lahden päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Sami Ristilä ei jatka pestissään ensi kaudella. FC Lahti kertoo asiasta kotisivuillaan.

Ristilällä ja Lahdella oli sopimus myös kaudesta 2020, mutta osapuolten välinen diili loppuu tähän kauteen päävalmentajan omasta toiveesta.

– Päätös on kypsynyt itselläni jonkin aikaa ja ei ollut missään nimessä helppo tehdä. Päätökseni perustuu henkilökohtaisiin syihin. Haluan kiittää seuraa ymmärryksestä ja tuesta kuluneen kahden vuoden aikana, Ristilä kiitteli.

Loppukauden tehtävässään jatkavan Ristilän mukaan kaikki energia on suunnattu loppukauden otteluihin. FC Lahti taistelee yhä Veikkausliigan haastajasarjan voitosta. Suuremmat panokset ovat haastajasarjan jälkeen käynnistyvässä eurolopputurnauksessa, jossa ”Mustat Kuhnurit” taistelee europaikasta.

– Haluamme vielä lunastaa paikan Eurooppaan, Ristilä julisti.

Lahtelaisseuran toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoi, että Lahti olisi halunnut vielä jatkaa yhteistyötä Ristilän kanssa. Heikari kuitenkin ymmärtää, ettei se ollut mahdollista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten Ristilä on saanut viime vuoden jälkeen rajusti uudistuneen joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen. Myös nuoret lupaukset ovat saaneet mukavasti vastuuta. Ristilä on onnistunut luomaan meille vahvan pohjan, jonka päälle rakentaa tulevaa. Mielellämme olisimme nähneet Ristilän jatkamassa hyvin aloitettua työtä, mutta tämä ei tällä kertaa valitettavasti ollut mahdollista. Haluan kiittää Ristilää erinomaisesta työstä ja toivottaa tsemppiä jatkoon, Heikari sanoi.

Heikarin mukaan työt uuden päävalmentajan löytämiseksi ovat jo käynnistyneet.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!