Hattutemppukuningas Marcus Forss hylkäsi kutsun Pikkuhuuhkajiin – valmentaja: ”Olen tietysti iloinen”

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomalaishyökkääjä Marcus Forss teki lauantaina hattutempun, kun hän johdatti AFC Wimbledonin tärkeään 4-1-voittoon Southend Unitedista Englannin Ykkösliigassa. Wimbledonin päävalmentaja Glyn Hodges kertoi olleensa erittäin tyytyväinen Forssin päätökseen jäädä maajoukkuetauon ajaksi seurajoukkueensa riveihin.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Forss avasi maalihanat jo viidennellä peliminuutilla, osuen kuutta minuuttia myöhemmin uudelleen. Hattutemppunsa hän viimeisteli 52. minuutin kohdalla pilkulta.

20-vuotias Forss, joka pelaa tämän kauden Wimbledonissa lainalla mestaruussarjaseura Brentfordista, on tehnyt uskomattomat seitsemän maalia kuuteen otteluun Englannin Ykkösliigassa. Hän on hattutemppunsa myötä maalipörssin jaetulla kolmossijalla.

Forss sai kutsun Pikkuhuuhkajiin, mutta hylkäsi tilaisuuden liittyä maajoukkueen joukkoon kesken seurakauden. Englannin Ykkösliigassa pelaavilla joukkueilla ei ole erikseen taukoja maajoukkuepelien aikana.

– Marcus sai kutsun Suomen U21-maajoukkueeseen, mutta hän kysyi minulta jos tarvitsisin häntä täällä, joten olen tietysti iloinen että hän jäi, Hodges kertoi Evening Expressille.

– Hän tietää kuinka hyödyllistä on pelata tällä tasolla, ja hän teki hattutempun pitääkseen hyvän vireensä käynnissä.

– Hän halusi jäädä ja hän tekee kaikenlaisia maaleja. Jos luot hänelle maalipaikan, odotat hänen osuvan kohti maalia joka kerta. Hän onnistui siinä taas tänään, Hodges jatkoi.

Forss on pelannut kolme ottelua Juha Malisen Pikkuhuuhkajissa, tehden niissä yhden maalin. Hänen viimeisestä maajoukkue-esiintymisestä on kulunut kuitenkin jo puolisen vuotta.

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!