Kauttaan Veikkausliigan eurolopputurnauksessa FC Lahtea vastaan keskiviikkona jatkava Helsingin Jalkapalloklubi ilmoitti maanantaina valmennustiiminsä kaudelle 2020.

Sarjassa suuriin odotuksiin nähden hyvin heikon kauden pelanneen joukkueen päävalmentajan Toni Koskelan apuvalmentajina jatkavat myös ensi kaudella entinen maajoukkuemies Mika Väyrynen sekä Mikko Mannila. Uutena jäsenenä valmennustiimiin liittyy Kakkosessa pelaavan reservijoukkue Klubi 04:n uusi päävalmentaja Joonas Rantanen. Maalivahtivalmentajana jatkaa seuralegenda Ville Wallén.

HJK:n naisten joukkueen Suomen mestaruuteen 14 vuoden tauon jälkeen tällä kaudella luotsannut Rantanen tuo liigajoukkueen valmennustiimiin mm. psyykkisen valmennuksen osaamista. Luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa opiskeleva Rantanen on korostanut valmennuksessaan mm. tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Fyysisessä valmennuksessa seura kokee rakenteellisen muutoksen. Fitness-valmennuksen ja kuntoutuksen uutena koordinaattorina toimii jatkossa Niklas Virtanen. Fitness-valmennuksen yksikköön kuuluvat myös liigajoukkueen fitness-valmentaja Anton Matinlauri, naisten joukkueen fitness-valmentaja Janne Ukkonen ja poikien akatemiajoukkueiden fitness-valmentaja Petteri Jaatinen kuten myös veikkausliigajoukkueen fysioterapeuttina jatkava Toni Taipale.

Lääkäreinä veikkausliigaryhmässä jatkavat Tuomas Brinck ja Klaus Köhler.

HJK saa myös data-analyysiin lisää paukkuja, kun data-analyytikko Petri Hyrkkynen liittyy valmennustiimiin.

– Meillä on kasassa työteliäs, ratkaisukeskeinen, osaava ja kunnianhimoinen valmennustiimi tulevalle kaudelle. Valmentajien profiilit täydentävät hyvin toisiaan ja heiltä löytyy tarvittavaa ydinosaamista eri osa-aluille. Tehdyt rakenteelliset muutokset mahdollistivat myös koko valmennustiimin toimimaan aiempaa tehokkaammin yhdessä, HJK:n urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula painotti seuran sivuilla.