Manchester Unitedin topparin Harry Maguiren esitys sunnuntain ottelussa Liverpoolia vastaan ei vakuuttanut lainkaan Hollannin maajoukkueen entistä pelaajaa Rafael Van der Vaartia.

Maguire pelasi täyden ottelun pyhän 1-1-tasapelissä eikä onnistunut kääntämään Van der Vaartin mielipidettä edukseen otteillaan. Hollantilainen antoikin kovaa kritiikkiä englantilaiselle pelin jälkeen Ziggo Sportin haastattelussa.

Maguire siirtyi Manchesteriin täksi kaudeksi Leicesteristä noin 88 miljoonan euron siirtosummalla. Samalla hänestä tuli kallein puolustaja maailmassa.

Van der Vaart ei käsitä Maguiren hintalappua.

– Hän osaa tehdä jotain, mutta jos hän on niin ison summan arvoinen, Virgil van Dijk on 300 miljoonan punnan arvoinen, Van der Vaart sanoi.

Ennen Maguirea Van Dijk piti hallussaan maailman kalleimman puolustajan titteliä. Hän siirtyi vajaalla 85 miljoonalla eurolla Liverpooliin Southamptonista kaudella 2017-18.

Ensimmäisen kommenttinsa jälkeen Van der Vaart esitti tylyn vertauskuvan Maguireen liittyen.

– Jos menen pelaamaan amatöörien kanssa sunnuntaina iltapäivällä, löydän helposti kolme (pelaajaa), jotka pystyvät samaan. Tarkoitan sitä vakavissani. Vähän hölmöä sanoa näin, mutta ajattelen oikeasti niin.

Tv-kommentaattorina eläkepäivillään toimiva Van der Vaart on aiemminkin kritisoinut Maguiren otteita. Kun Englanti hävisi Hollannille Nations Leaguessa 1-3, Van der Vaart toimi analyytikkona Hollannin televisiossa. Silloinkin teksti brittitopparista oli kylmää.

– Muistan meidän sanoneen Harry Maguiren olleen ylivoimaisesti kentän huonoin pelaaja.

– Ja kaksi kuukautta myöhemmin, (hänestä maksettiin) 80-90 miljoonaa puntaa? Uskomatonta, Van der Vaart hämmästeli.