Huuhkajien topparilupaus paljasti – seura pettyi nuorukaisen lähdettyä maajoukkueen mukaan: ”Enhän minä tällaista jätä väliin”

© Kuva: Juha Tamminen

Leo Väisänen kuuluu Huuhkajien nuorisokaartiin. 22-vuotias toppari kärkkyy peliaikaa päävalmentaja Markku Kanervalta kokeneiden Paulus Arajuuren ja Joona Toivion sekä velipoika Sauli Väisäsen peesissä. Hän kertoo löytäneensä jo oman paikkansa maajoukkueryhmässä. Vastaanotto on ollut nuorelle pelaajalle lämmin.

– Olen aika monta reissua ollut jo mukana, niin pikkuhiljaa päässyt juttuihin sisään. Toivottavasti niitä minuuttejakin tulee sitten jossain välissä, Leo Väisänen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Sopeutumista on varmasti helpottanut se, että oma veli on joukkueessa mukana. Huonekavereita he eivät kuitenkaan ole.

– Mä olen (Lassi) Lappalaisen kanssa ja Sauli on (Jere) Urosen kanssa.

Väisänen kertoo pelanneensa vahvaa syksyä seurajoukkueessaan Den Boschissa Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Meidän koutsi (Erik van der Ven) ei puhu paljon pelaajien kanssa, mutta kyllä sen huomaa, että minulla on hyvä rooli joukkueessa. He olivat aika pettyneitä, että lähdin maajoukkueen mukaan, koska meidän sarjassa ei ole maajoukkuetaukoa. Mutta enhän minä nyt tällaista väliin jätä, puolustaja paljastaa.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Bosnia-Hertsegovinan sekä Armenian. Väisänen sanoo äänen, mitä hän odottaa näistä kahdesta tärkeästä ottelusta.

– Pisteitä. Meillä on huikeat mahdollisuudet. Jos pisteitä tulisi, se jatkaisi sitä buumia ja sitä kautta kisoihin, Väisänen pohtii.

Hänen sanoistaan käy ilmi, että Huuhkajat-leirissä saatetaan tyytyä jopa tasapeliin, kun joukkue kohtaa lauantaina vieraissa Bosnian.

– Ei me olla hirveästi sarjataulukkoa mietitty, mutta olemme kumpaakin vastustajaa edellä, joten tasapelikään ei olisi huono tulos. Tällä hetkellä meillä on aika hyvä tilanne, Väisänen kertoo vältellen leveää hymyä.

Hän nauttii ajastaan maajoukkueen matkassa.

– Sen huomaa, että on kiva tulla maajoukkueen matkaan. Tulokset ovat vaikuttaneet siihen.

Huuma kannattajien keskuudessa tarttuu automaattisesti pelaajiin.

– Taas on tulossa täysi tupa Turkuun ja Bosniassakin on varmaan paljon suomalaisia, nuorukainen iloitsee.

EM-karsintaottelu Bosnia&Hertsegovina-Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä. Kaikki EM-karsintaottelut Viaplayssä.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.