Jogi Löw: ”Epätavallisen rankkaa” – Saksalla peräti 13 poissaolijaa, Turkki ärsyyntyi korvaajan valinnasta

© Kuva: Getty Images

Saksa kohtaa keskiviikkoiltana Dortmundissa kello 21.45 Suomen aikaa Argentiinan, mutta tällä kertaa poikkeuksellisen varamiehisellä kokoonpanolla. Joachim Löwin miehistöstä on nimittäin sivussa peräti 13 pelaajaa erilaisten loukkaantumisten ja sairastelujen takia. Saksalaisten onneksi kyseessä on onneksi vain ystävyysottelu, eikä neljä päivää myöhemmin pelattavassa EM-karsintapelissäkään vastus Viroa painavampi ole.

– Näin monta kieltäytymistä olen kohdannut menneisyydessä vain harvoin tai ehkä en koskaan, Joachim Löw totesi medialle.

Tuoreimpina pelaajina Argentiina-pelistä jäivät sivuun tiistaina flunssaviruksen vuoksi Timo Werner ja Jonathan Tah sekä lihasvammasta kärsivä Ílkay Gündogan. Tah ei pelaa myöskään Viroa vastaan.

Jo aiemmin poissaolijoiden lista oli erittäin pitkä. Sivuun olivat jääneet muun muassa pitkäaikaisloukkaantunut Leroy SanéToni KroosJonas Hector ja Matthias Ginter. Lista voi saada jatkoa vielä lievistä polvivaivoista kärsivästä Marco Reusista.

Debyyttinsä Saksan paidassa tekevät keskiviikkoiltana Hertha Berlinin puolustaja Niklas Stark sekä Freiburgin hyökkääjä Luca Waldschmidt. Löw on jo vahvistanut molempien pelaavan Argentiinaa vastaan avauskokoonpanossa. Muita täydennysmiehiä Saksan maajoukkueessa ovat muun muassa Freiburgin Robin Koch, Schalken Suat Serdar sekä Bayer Leverkusenin Nadiem Amiri. Koko tässä kappaleessa esiintyneellä kvintetillä ei ole vielä ainuttakaan A-maaottelua pelattuna.

– Vietin koko sunnuntain puhelimessa vastaanottamassa huonoja uutisia, Löw totesi lehdistölle maanantaina Dortmundiin saapuessaan.

– Poissaolojen suma on sääli, sillä jos nuori joukkueemme haluaa kehittyä, sen pitäisi oppia pelaamaan yhteen. Tämä on meille poikkeuksellisen rankkaa, sillä meidän täytyy aloittaa alusta.

– Lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, mutta en halua mennä sen taakse. Tämä on samalla tilaisuus muille nuorille pelaajille, Löw lisäsi.

Turkkilaistaustaisen Serdarin A-maajoukkuekutsu kummastutti Turkin A-maajoukkueen valmentaja Senol Günesiä. Vaikka Serdar onkin kolunnut Saksan nuorisomaajoukkueet läpi ja voitti kesällä alle 21-vuotiaiden euroopanmestaruuden Saksan paidassa, eläteltiin Turkissa ilmeisesti toiveita siitä, että Saksassa syntynyt Serdar valitsisi A-maajoukkuetasolla Turkin.

– Kävin hänen isänsä luona ja Schalken otteluissa vain Suatin takia. Kunnioitamme hänen päätöstään, mutta siitä olisi pitänyt kertoa avoimesti, Günes totesi tiistaina.

Loistavaa kautta Dortmundissa pelaavan Mats Hummelsin takaisin kutsumista taannoisen maajoukkueesta lemppaamisen jälkeen Löw ei harkinnut.

– Häntä en ole nyt ajatellut. Kuljemme omaa tietämme nuorten pelaajien kanssa, eikä ollut mitään syytä kutsua Matsia mukaan, Löw kuittasi.

Jos on Saksa ottelussa nuori ja varamiehinen, niin samaa voi sanoa myös Argentiinasta. Joukkueessa ei nähdä Lionel MessiäSergio Agüeroa tai Ángel di Mariaa, ja vuoden 2014 MM-finaalin aloituskokoonpanosta mukana on enää puolustaja Sergio Rojo. A-maajoukkuedebyyttiään hamuavat Sevillan Lucas Ocampos ja VfB Stuttgartin Nicolás González.

Yhden A-maaottelun on sen sijaan jo pelannut 20-vuotias toppari Leonardo Balerdi, jolle illasta voi tulla ikimuistoinen. Balerdi nimittäin siirtyi tammikuussa Borussia Dortmundiin 15,5 miljoonan euron siirtosummalla, mutta on pelannut toistaiseksi vain Dortmundin kakkosjoukkueessa Saksan neljännellä sarjatasolla. Tänään Balerdi saattaa päästä nauttimaan Signal Iduna Parkin tunnelmasta oikein kunnolla, mutta nyt vierasjoukkueen väreissä.

Lähteet: TransfermarktSky ja Kicker

Ottelua Saksa-Argentiina voi seurata Viaplayn ja Viasatin kautta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.