Kokenut 34-vuotias Tuomas Mustonen on lopettanut pelaajauransa. Hyökkääjän viimeiseksi otteluksi jäi lauantaina Oulunkylässä pelattu Kakkosen päätöskierroksen ottelu Gnistan-KaaPo. Ykköseen nouseva Gnistan voitti pelin 3-2, ja Mustonen sai kunnian hyvästellä kentät maalin myötä. Mustosen maali oli ottelun avausmaali.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
30' 1-0!! Maalintekijänä on Tuomas Mustonen ja hiekka pöllyää!!

#GnistanLive

Mustonen muistetaan ennen muuta juuri Gnistanin sekä myös HIFK:n paidasta. Hän edusti Gnistania ensimmäisen kerran jo kaudella 2006.

– Olen yrittänyt välttää lopettamista monta vuotta kaikin keinoin pääosin perheeni kustannuksella, mutta tällä kertaa pyrin tosissani futisuran päättämiseen, Mustonen kertoi torstaina Gnistanin kotisivuilla.

– Perheeltäni on aina löytynyt ymmärrystä ja mahdollisuus jatkaa, joten siitä suuri kiitos vaimolleni sekä meidän lapsille. Silti pelottaa ajatus, että ei ole enää sitä pukukoppia minne mennä. Hyvä tai huono päivä, niin lähes aina koppiin on ollut aina mahtavaa mennä.

– On ollut upeaa treenata ja tavoitella yhteisiä tavoitteita asiassa, mikä on kaikkien yhteinen intohimo. Minulle se on aina ollut, jos ei nyt lähellä elämän tarkoitusta, niin tärkeää omalle identiteetille, Mustonen lisää.

Itse jäähyväisottelussaan Mustonen sai kotiseuransa kannattajilta komean vastaanoton.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Mitä on jalkapallokulttuuri?🤔

Tässä on meidän vastaus!💪

#Gnistan #Kakkonen

Mustonen teki Gnistanille vuosien varrella kaikkiaan 116 maalia, joista 110 syntyi Kakkosessa ja kuusi cup-otteluissa. Hänen tavaramerkikseen muodostui vuosien varrella stadionin pituushyppypaikan hiekkalaatikkoon suoritettu hyppytuuletus.

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Kapteeni. Duunari. Esimerkki.

Tätä on meidän Mude!💛💙

– Pelit ja maalit ovat loppujen lopuksi hyvin pieni palanen siinä matkassa, minkä olen jalkapallon kanssa kokenut. Lisäksi loukkaantumiset, häviöt, pettymykset ovat kasvattaneet itseäni paljon, ”Mude” jatkoi haastattelussa.

– Vieläkään en osaa olla kovin armollinen, jos peli ei kulje. Olen kuitenkin oppinut nukkumaan yön yli ja uskomaan siihen, että hommat sujuvat paremmin, kun menee vain eteenpäin. Olen onnistunut saavuttamaan joukkueissani urallani loppujen lopuksi todella paljon ja olen siitä ylpeä, onnellinen sekä kiitollinen.

[readmore from=Mustonen-Tuomas]

– Kiitokset kaikille joukkuekavereille, valmentajille, huoltajille, fysioille, faneille, seuroille taustoineen, vapaaehtoisille sekä omille työnantajille ymmärryksestä harrastaa. Muistetaan naattia. Kiitos PohU, Gnistan, KäPa, HIFK ja AC Oulu, Mustonen päättää.

Kakkosen kausi 2019 on päivän otteluiden myötä paketissa. Laajennettuun Ykköseen nousivat ensi kaudeksi Gnistan, SJK Akatemia sekä tänään kauden ainoan tappionsa kokenut MP. Kakkoseen puolestaan putosi TPV.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Kakkosen päätöskierros:

MP - JIPPO 1-2
FC Viikingit - JäPS 0-4
Gnistan - KaaPo 3-2
Ilves/2 - FC Espoo 1-2
KuFu-98 - JBK 5-0
SJK/Akatemia - RoPS/2 1-0

MP:lle kauden ensimmäinen tappio, Tuomas Mustonen onnistui maalinteossa uransa viimeisessä ottelussa. #Kakkonen

Joukkuettaan kipparoinut Mustonen teki tällä kaudella Gnistanille sarjassa kaikkiaan 12 maalia. Veikkausliigaakin hän pelasi HIFK:ssa kausilla 2015 ja 2016, mutta pääsarjatasolla maalitili jäi avaamatta. Kahdella HIFK:n nousukaudella Mustonen oli kuitenkin isossa roolissa tehtyään Ykkösessä tähtirinnoille 20 maalia. Näistä 12 syntyi viime kaudella.

Pekka Sihvola

@PekkaSihvola
Duunari, taistelija, joukkuepelaaja isolla sydämellä ja ennen kaikkea ystävä! Viimeisiä kertoja ei tule usein @mude03 🤔

Ogelissa nautitaan tänään klo 14. Tervetuloa messiin!

Tilastojen lähteenä on käytetty Transfermarktia.