KuPS-kapteeni Petteri Pennanen palasi kasvattiseuraansa ja on yhden askeleen päässä suuresta unelmastaan – ulkomaat saivat odottaa vielä: ”Jäin Kuopioon, koska haluan voittaa täällä mestaruuden”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuralla on edessään tulevana lauantaina yksi seurahistorian suurimmista otteluista. Edellisestä mestaruudesta on ehtinyt kulua jo 43 vuotta. Mikäli kuopiolaiset nappaavat Turusta Interiltä vähintään pisteen, niin KuPS juhlii mestaruutta.

Yksi eniten mahdollisesta mestaruudesta nauttiva pelaaja olisi joukkueen kapteeni Petteri Pennanen. Seuran oma kasvatti valittiin viime vuonna Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Myös tämä kausi on sujunut 29-vuotiaalta pallotaiturilta erinomaisesti. Pennanen on pelannut tällä kaudella 26 ottelua, joissa hän on iskenyt 6 maalia ja syöttänyt peräti 9 osumaa.

Reilu viikko sitten lauantaina Kuopiossa tehtiin historiaa, kun Savon Sanomat Areenalle saapui peräti 7114 silmäparia seuraamaan KuPSin ja Hongan välistä veikkausliigaottelua. Ottelu päättyi lukemiin 1-1, ja mestaruus ei ainakaan vielä silloin ratkennut kuopiolaisille.

– En olisi ikinä uskonut, että tulen pelaamaan Kuopiossa ottelun, jossa on yli seitsemän tuhatta katsojaa. Se oli epärealistinen fiilis, kun käveli pukukopista kentälle, Pennanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Koko viikon oli hieno ja odottava tunnelma. Ottelun ja koko tapahtuman odottaminen tuntui todella pitkältä ajalta, ja siinä tuli mietittyä myös samalla ottelun suurta panosta ja mahdollista mestaruutta. Ihmeellinen viikko kokonaisuudessaan, eikä oikein tiennyt mitä odottaa, Pennanen summaa.

Jani Honkavaaralle kuluva kausi on kolmas KuPSin päävalmentajana. Hänen aikakaudellaan KuPS on aina ollut vahva syksyllä, kun ratkaisupelit koittavat. Ensimmäisellä kaudella kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit ja viime syksynä joukkue voitti pronssia.

– Joukkueen fysiikka on kovalla tasolla, meillä riittää virtaa pitkälle syksyyn. Joillain joukkueilla tuntuu paras terä katoavan jo kesällä. Meidän pelimme loksahtaa yleensä uomiinsa vasta kesällä. Vaikea sanoa, mistä tämä johtuu, Pennanen kertoo.

– Olemme henkisesti erittäin vahva joukkue. Kun syksyllä koittaa tärkeät pelit ja henkistä kanttia mitataan, niin me olemme pystyneet ottamaan isoja voittoja joka vuosi, Pennanen sanoo.

Jani Honkavaara ilmoitti jokin aika sitten, että ei jatka enää ensi kauden kuopiolaisten päävalmentajana. Pennasen mukaan tällä ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta joukkueen loppukauteen.

Ulkomaan kentät kiinnostavat edelleen

Tammikuussa 2017 Pennanen lähti kokeilemaan siipiään ulkomailla, kun hän siirtyi puolalaiseen Miedz Legnicaan. Joukkue pelasi silloin Puolan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja tavoittele nousua pääsarjaan.

– Kun lähdin Puolaan, tiesin että joukkue on hyvä, ja että se tavoitteli pääsarjaan pääsyä. Jäimme pisteen päähän noususta, joten reissusta ei jäänyt ihan parhaat fiilikset. Joukkue oli kuitenkin hyvä, ja taso sarjassa oli kova. Ihan hyvä reissu kokonaisuudessaan, Pennanen muistelee.

Pennanen on edelleen kiinnostunut pelaamisesta ulkomailla. Vaihtoehtoja siirtoon oli jo viime tammikuussa, mutta hän päätti kuitenkin jäädä ainakin täksi kaudeksi vielä Kuopioon.

– Ilman muuta ulkomaan kentät kiinnostavat edelleen. Viime talvena oli useita vaihtoehtoja lähteä, mutta halusin jäädä Kuopioon. Haluan voittaa täällä mestaruuden. Katsotaan tilannetta uudelleen kauden jälkeen, Pennanen kertoo.

Sarjauudistus herätti paljon keskustelua

Veikkausliigan sarjajärjestelmä uusiutui tälle kaudelle, kun käyttöön otettiin ylä- ja alaloppusarjat. Tämä herätti paljon keskustelua, ja mielipiteitä löytyi puolesta ja vastaan.

– Varmasti nyt kaikki päättäjät ovat tyytyväisiä sarjauudistukseen. Eihän tätä parempaa päätöstä kaudelle olisi voinut saada. Kaksi kauden parasta joukkuetta ratkaisee mestaruuden viimeisessä ottelussa, onhan se hienoa, Pennanen kertoo.

– Itse haluaisin kuitenkin kaksinkertaisen sarjan, missä ei ole ylä- ja alaloppusarjaa. Mutta on tämä ollut ihan positiivinen juttu, vaikka aluksi sitä kritisoinkin, Pennanen jatkaa.

Lauantain ottelusta tulossa ainutlaatuinen

Kuopiolaisten kapteeni odottaa luonnollisesti lauantain ratkaisevaa kamppailua innolla. Seuran omalla kasvatilla on mahdollisuus saavuttaa pitkäaikainen unelmansa, Suomen mestaruus KuPS-paidassa.

– Lauantain kamppailua on ollut helpompi odottaa kuin Honka-ottelua. Totta kai vähän ylimääräisiä ajatuksia pyörii mielessä, mutta aika levollisin mielin tässä on oltu. Ei ole aika käynyt pitkäksi. Voihan se toki olla, että viimeiset pari päivää tulee mietittyä paljon tulevaa kamppailua, Pennanen toteaa.

Kapteeni uskoo, että myös Turussa tulee olemaan hieno tunnelma, niin kuin se oli Kuopiossa reilu viikko sitten. Varsinkin, kun vieraskannattajia on huhuiltu tulevan jopa tuhat paikalle.

– Kuopiossa oli aivan älytön tunnelma, mutta niin uskon, että tulee olemaan Turussakin. Vaikea vielä ajatella, että sinne on tulossa jopa tuhat meidän kannattajaa, huh huh. Siitä tulee varmasti uskomaton kokemus, kun saamme tuollaisen kannustuksen vierasottelussa. Siitä pitää nauttia, ja antaa kannattajille aihetta juhlaan, Pennanen miettii.

Kuopio on Pennaselle kotikaupunki ja KuPS on miehen kasvattajaseura. Lauantaina on mahdollista saavuttaa jotain sellaista, mistä on haaveillut jo pitkään.

– Oman kaupungin joukkue, seuran kasvatti, sekä nyt myös kapteeni. Jos pääsen nostamaan pokaalia, en edes osaa sanoa, miltä se tuntuisi. Viimeiset vuodet mestaruus on ollut tavoite, joskus se oli vain unelma. Jos ja kun voitamme mestaruuden, silloin juhlitaan ja pitkään, Pennanen päättää itsevarmasti.

Karri Kovanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.