RoPS joutuu tulemaan ensi kaudella toimeen ilman keskikenttäpelaajaansa Lucas Lingmania, 21. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajan lähtö varmistui jo aiemmin lokakuussa, kun RoPS ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessaan.

Lingman kirjoitti maanantaina Twitter-tililleen jäähyväisviestin, jossa kiitti RoPS:aa viimeisistä kahdesta vuodesta.

Lucas Lingman

@LucasLingman
Unohtumattomat 2-vuotta upeassa seurassa. Iso kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana, kannattajat, pelaajat ja staffi jne. KIITOS @ropsrovaniemi 💙 #siniselläsydämmellä

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina, että Lingman on siirtymässä ensi kaudeksi entisen seuransa HJK:n riveihin yhdessä RoPS:n niin ikään jättävän huippumaalivahdin Antonio Regüeron kanssa. HJK:ta luotsaa nykyisin Toni Koskela, joka toimi vielä tänä keväänä RoPS:n pääkäskyttäjänä ennen kuin Klubi antoi potkut Mika Lehkosuolle.

Pikkurahalla HJK ei saa Lingmania takaisin. Muun muassa Lapin Kansalle jalkapallosta kirjoittava toimittaja Markku Saukko kertoi myöhemmin maanantaina Twitterissä, että luotettavan lähteen mukaan helsinkiläisseura maksaa RoPS:lle Lingmanista kuusinumeroisen summan eli vähintään 100 000 euroa.

Markku Saukko🇺🇦

@MarkkuSaukko
Melkoinen #sillyseason näin #Veikkausliiga sisällä. Luotettavan lähteen mukaan #HJK maksaa #RoPS #LucasLingman kuusinumeroisen siirtokorvauksesen.

Kuusinumeroisen siirtokorvauksen maksaminen Veikkausliigan seurojen sisällä on kaikkea muuta kuin arkipäiväistä. Kun FC Interissä hyvää jälkeä tällä kaudella tehnyt Filip Valencic siirtyi PS Kemistä HJK:hon kesken kauden 2017, Klubi maksoi slovenialaisesta IS:n tietojen mukaan pelaajan ulosostosumman eli 30 000 euroa.

RoPS on tiettävästi netonnut reilusti mammonaa HJK:n avulla. MTV Urheilu kertoi Koskelan siirryttyä HJK:hon, että Suomen suurin seura pulitti tutusta päävalmentajasta lappilaisseuralle peräti 150 000 euroa.