Mestaruussarjan managerin väite: Teemu Pukkia tarjottiin sarjan kaikkiin seuroihin viime vuonna – ”100 sähköpostia”

© Kuva: Getty Images

Valioliigaan täksi kaudeksi palannut Norwich City sai jo viime kaudella olla ikionnellinen siitä, että se sai hankittua suomalaishyökkääjä Teemu Pukin kaltaisen maalipyssyn ilmaisella siirrolla.

Pukki, nyt 29, saapui viime kesänä ilmaiseksi Carrow Roadille tanskalaisesta Bröndbystä ja teki heti avauskaudellaan Mestaruussarjassa huimat 29 maalia ja voitti sarjan parhaan pelaajan palkinnon sekä maalikunikuuden.

Mestaruussarjassa pelaavan Bristol Cityn managerin Lee Johnsonin mukaan kotkalaiskärki Pukkia tarjottiin kaikkiin sarjan joukkueisiin viime kaudeksi. Norwich oli kuitenkin se, joka osui kultasuoneen pestaamalla Pukin.

– Täytyy tarkastella Pukin kaltaisia tapauksia. Häntä tarjottiin kirjaimellisesti kaikille Championshipin seuroille. Näytän teille, noin 100 sähköpostia, Johnson kertoi Norwichia tarkasti seuraavalle Pink Un-sivustolle.

Norwich ja päävalmentaja Daniel Farke värväsivät Pukin, vaikka tämän brittifutishistoria oli heikohko Celticissä heikommin sujuneen pestin takia.

– Jotkut olisivat sulkeneet Pukin pois laskuista, kun otettiin huomioon hänen menneisyytensä Celticissä ja muissa seuroissa, joissa hän oli ollut, Johnson selitti.

Farke oli seurannut Pukkia jo Schalkessa. Viimeistään Bröndbyssä Pukki osoitti tulivoimansa tekemällä 164 ottelussa 72 maalia ennen kuin päätti jättää seuran.

Norwichin paidassa Pukki on tehnyt mielettömät 49 maalia 69 pelissä. Tällä kaudella Pukki on iskenyt Valioliigassa kuusi osumaa.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?