Miksei Teemu Pukki lyönyt läpi Celticissä? – Heikoille esityksille yksinkertainen selitys: ”Se ei ainakaan auttanut häntä”

Teemu Pukin tavoin Celticiä ja Norwichia urallaan edustanut Chris Sutton on pohtinut suomalaiskärjen hankalaa ajanjaksoa Skotlannin maaperällä.

Vietettyään kolme kokonaista kautta saksalaisseura Schalkessa, Pukki siirtyi paremman menestyksen perässä Celticiin kesällä 2013.

Huuhkajien kärkimies ei kuitenkaan vakuuttanut näytöillään. Pukki osui vain seitsemän kertaa 26 sarjapelissä, jättäen Celticin jo seuraavana kesänä.

Suttonin mukaan Pukin heikoille esityksille löytyy kuitenkin yksinkertainen selitys. Suomalaishyökkääjää peluutettiin hänen mielestään suurimmaksi osaksi väärällä pelipaikalla.

– Hänen ongelmansa Celticissä oli se, miten häntä peluutettiin vasemmalla laidalla. Häntä ei peluutettu keskellä, tai ei ainakaan kovin usein, Sutton kertoi BBC Sportille.

– Se ei ainakaan auttanut häntä. Hän on pelipaikaltaan numero ysi, koska hän on liikkuvuudeltaan niin hyvä.

Norwichissa Pukki on pelannut lähtökohtaisesti yksinäisen kärjen roolissa. Maajoukkueevalmentaja Markku Kanerva on puolestaan tykännyt asettaa toisen hyökkäjän Pukin rinnalle 4-4-2-muodostelmassa.

Huuhkajat kohtaavat tänään Bosnia-Hertsegovinan Zenicassa. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 19:00 Suomen aikaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.