Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue suoritti erinomaisen korkealla tasolla Varsinais-Suomessa pelatussa EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Suomi oli alkukarsintojen arvontojen kolmoskorissa, mutta otti suvereenin lohkovoiton.

Viime viikolla Minihuuhkajat pelasi Salossa maalittoman tasapelin Tshekkiä vastaan ja voitti Kaarinassa ykköskorin Bosnia ja Hertsegovinan maalein 2-1 Leo Wallan kahdella maalilla.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Ehkä jotain tällaista on luvassa taas tänään 🧐
Moldova-Suomi, U17-poikien EM-alkukarsintojen päätöspeli 🇲🇩🇫🇮 Tämän maalin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan juoni ketju Wallius ➡️ Koskela ➡️ Mäkinen ➡️ Paananen ➡️ Walta 💥 #Minihuuhkajat

Kaarinan Pojat

@KaarinanPojat
KIITOS jokaiselle keskiviikon 320 ja lauantain 540 katsojalle ja kannustajalle! Tänään #minihuuhkajat ottivat Keskurin sametilla hienon 1-2 voiton Bosnia-Hertsegovinasta ⚽⚽

Huuhkajat

@Huuhkajat
Tältä se voitto maistuu 💪

U17-poikien leirissä riitti aihetta riemuun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan EM-alkukarsintapelissä tulleen 2-1-voiton jälkeen 😍#Minihuuhkajat

Suomen turnaus päättyi tänään tiistaina sateisella Paraisten kentällä vakuuttavaan 3-0 -voittoon Moldovasta. Kaikki pelin maalit nähtiin avausjaksolla. Maalinteossa onnistuivat Niklas Pyyhtiä, Kasper Paananen ja Casper Tenho.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U17-pojat kaatoivat Moldovan Niklas Pyyhtiän, Kasper Paanasen ja Casper Terhon maaleilla 3-0 ja voittivat näin EM-alkukarsintalohkonsa 🏆
Toiseksi sijoittui Tshekki, kolmanneksi Bosnia-Hertsegovina ja neljänneksi Moldova. Upeaa Suomi 💥🔥 #Minihuuhkajat

Lohkovoiton myötä Erkka V. Lehtolan valmentama Suomi selvitti tiensä 32 maan jatkokarsintaan. Ensimmäisestä vaiheesta jatkoon etenevät kunkin lohkon kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta (lohkoja yhteensä 13). Suomen lohkon kakkosena jatkoon selviytyi kaksi tasapeliä pelannut ja tänään Bosnia-Hertsegovinan kaatanut Tshekki.

Suomen saatua kolmesta pelistään seitsemän pistettä lähtee se todennäköisesti seuraavan vaiheen arvontaan kakkoskorista (koreja yhteensä neljä), joskin ykköskorikin on ainakin teoreettisesti yhä mahdollinen. Seuraavassa, ensi keväänä pelattavassa vaiheessa joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän maan lohkoon. EM-lopputurnaukseen selviävät lohkovoittajat sekä seitsemän parasta lohkokakkosta.

Kisat pelataan Virossa 21.5.-6.6.2020. Karsinnoissa ja kisoissa saavat pelata vuonna 2003 ja myöhemmin syntyneet pelaajat.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Miltä näyttää maajoukkueemme tulevaisuus? Nyt on tarjolla mahtava tilaisuus ottaa siitä selvää 🤓 U17-pojat avaavat tänään EM-karsinnat Salossa Tshekkiä vastaan ja mukana ovat mm. Hollantiin ja Tanskaan siirtyneet lupaukset Nikolas Talo ja Leo Walta. #Minihuuhkajat