Keskiviikkona kuultiin hyvin yllättävä jalkapallouutinen, joka aiheutti varmasti ihmettelyä ympäri maailmaa. Viime kauden päätteeksi Arsenalissa pitkän huippu-uransa päättänyt maalivahti Petr Cech ilmoitti tehneensä sopimuksen englantilaisen jääkiekkojoukkueen Guildford Phoenixin kanssa.

Jos alla oleva kuva ei aukea, katso se täältä.

Guildford Phoenix

@GfordPhoenix
**PETR CECH SIGNS WITH THE PHOENIX**

The ex professional footballer will begin his ice hockey career this Sunday when he makes his debut for the Phoenix!

Full story here: gjihc.com/Phoenix/Petr-C…

Ilmoitus oli erikoinen, sillä Cech, nyt 37, on yksi Valioliigan historian parhaista maalivahdeista. Suurimmat meriittiinsä tshekkiläismolari hankki Chelseassa ennen siirtymistään toiseen lontoolaisseuraan Arsenaliin.

Chelseassa Cech juhli vuosien 2004-15 aikana muun muassa neljää Valioliigan mestaruutta ja Mestarien liigan voittoa.

Lontoossa käynnistyy myös Cechin jääkiekkoura. Vuonna 2017 Lontoon eteläpuolella Guildfordissa perustettu Phoenix pelaa Britannian neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Cech perusteli hämmästelyä aiheuttanutta ratkaisuaan Twitterissä kertomalla tahtovansa aloittaa nyt lajin, josta hän piti kovasti nuorena.

Cech työskentelee nykyisin Chelsean urheilutoimenjohtajana, mutta hänen virallinen tittelinsä on Technical and Performance adviser.

– Jotkut ihmiset näyttävät luulevan, että vaihdoin työpaikkaa. Ei, en vaihtanut. Onneksi työni Chelsea FC:n Technical and Performance adviserina ei estä minua harrastamasta vapaa-ajallani lajia, jota rakastin lapsena ja jota olen pelannut vuosia, Cech kirjoitti.

– Ammattilaisurani aikana en pystynyt pelaamaan lajia selvistä syistä.. nyt pystyn.

Jos alla oleva kuva ei aukea, katso se täältä.