Mjällby IF nousee Ruotsin pääsarjaan Allsvenskaniin kaudelle 2020. Asia varmistui, kun Mjällby kukisti maanantaina kotikentällään Superettanin sarjajumbo Syrianskan 2-0. Mjällby nousi voittonsa myötä sarjakärkeen. Myös kakkosena oleva Varbergs IF on tiukasti kiinni suorassa nousussa, mutta myös Jönköpingillä ja Bragella on yhä mahdollisuutensa Varbergin ohittamiseksi. Sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros.

Mjällbyn nousu on suomalaisittain sikäli merkittävä, että joukkueen maalia on vartioinut lähes koko kauden ajan 24-vuotias suomalaistorjuja Carljohan ”Saku” Eriksson. Eriksson istui penkillä kauden neljä ensimmäistä sarjapeliä, mutta on seissyt tolppien välissä seuraavat 25 kierrosta, huhtikuun lopusta alkaen. 25 ottelussa hänen taakseen on tehty 24 maalia. Nollapelejä on kertynyt kahdeksan.

Myös nousun ratkaisseessa Syrianska-ottelussa Eriksson aloitti maalilla, mutta hänet otettiin vaihtoon 61. peliminuutilla.

Mjällbyn nousu on sikäli komea saavutus, että se pelasi vielä viime kaudella Ruotsin kolmannella sarjatasolla, joten nyt juhlitaan nousua toisena vuonna peräkkäin. Allsvenskanissa Mjällby on pelannut viimeksi kaudella 2014.

Suomen juniorimaajoukkueistakin hyvin tuttu Eriksson siirtyi Mjällbyyn täksi kaudeksi Jönköpingistä, jossa hän vietti kauden 2018. Sitä ennen Eriksson pelasi HIFK:ssa. Kaikkiaan HJK:n kasvatilla on vyöllään 62 pelattua veikkausliigaottelua.

[readmore from=Eriksson-Carljohan]

191-senttisen Erikssonin nykyinen sopimus Mjällbyn kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi.

Myös Allsvenskanin tasaisessa mestaruustaistelussa koettiin ratkaisevan oloinen käänne, kun Djurgården voitti Örebron 3-0. Toisessa tärkeässä ottelussa Malmö voitti AIK:n 2-0. AIK:n suomalaispelaaja Saku Ylätupa katsoi koko ottelun tuttuun tapaan vaihtopenkiltä. Ylätupa on pelannut viimeisten neljän kuukauden aikana AIK:ssa vain seitsemän minuuttia, edellisen kierroksen 5-1 -murskavoitossa Falkenbergiä vastaan.

Kun Allsvenskania on pelaamatta yksi kierros, johtaa Djurgården sarjaa kolmen pisteen erolla ennen Hammarbytä ja Malmöä. Djurgården kohtaa lauantain päätöskierroksella vieraissa Norrköpingin, ja tasapelikin riittää sille mestaruuteen. Hammarby pelaa kotonaan Häckeniä vastaan ja Malmö vierailee Örebrossa.