Pyöriikö myös Man United pian arabirahalla? Ostajaehdokas yhdistetty julmaan murhaan

© Kuva: Getty Images

Manchester United oli Sir Alex Fergusonin aikakaudella yksi maailman suurimmista ja menestyneimmistä jalkapalloseuroista, mutta viime vuosina United ei ole Valioliigan mestaruuksista taistellut. Myös omassa kotikaupungissaan United on jäänyt pahemman kerran paikallisvastus Cityn jalkoihin.

Cityä on pyöritetty vuodesta 2008 lähtien sheikkirahoilla, ja nyt brittitabloidit aprikoivat naapuriseura Unitedin seuraavan samoissa jäljissä. Mirror kertoo kotisivuillaan Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed Bin Salmanin valmistelevan seurasta kolmatta ostotarjoustaan sen jälkeen, kun United torppasi edellisen, arvoltaan kolmen miljardin punnan (3,5 miljardia euroa) tarjouksen.

United on ollut vuodesta 2005 yhdysvaltalaisen Glazerin suvun omistuksessa. Kahden edellisen tarjouksen tultua Glazerit vastasivat, ettei seura ole myytävänä ”mistään hinnasta”. Mirror arvelee kuitenkin tilanteen voivan muuttua, kun yksi omistajista, Kevin Glazer pani oman 13 prosentin osuutensa myyntiin New Yorkin pörssiin. Kevin Glazerin osuuden arvo on 270 miljoonaa puntaa. Kevin Glazer on yksi kuudesta sisaruksesta.

Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward kommentoi Mirrorille myyntispekulaatioita näin:

– Näkemäni perusteella Glazerit ovat mukana toiminnassa pitkään.

– Mitä tarjouksiin tai hintapyyntöihin tulee, minun käsitykseni mukaan seuran hinnasta tai mistään sellaisesta ei ole keskusteltu. Minä uskon, että Glazerit aikovat olla mukana pitkällä aikajänteellä, sillä kaikki keskustelumme perustuvat pitkän aikavälin suunnitelmiin, Woodward jatkoi.

Kruununprinssi Bin Salman on kiistelty hahmo, sillä hänen on epäilty olleen vuonna 2018 tapahtuneen Washington Postin toimittajan Jamal Khashoggin julman murhan taustalla.

Lähteet: Mirror ja Bild