Ranskan Ligue 1:n suurseuroihin lukeutuva Lyon on antanut potkut päävalmentajalleen Sylvinholle.

Brasilialainen Sylvinho, 45, oli aiemmin toiminut apuvalmentajana kotimaassaan eri seuroissa ja maajoukkueessa sekä italialaisessa Internazionalessa, mutta toukokuussa hänet nimitettiin Lyonin päävalmentajaksi.

Sylvinhon ensimmäiset pelit Lyonin peräsimessä antoivat ymmärtää, että jotain suurta on luvassa. Les Gones voitti Monacon 3-0 ja Angersin 6-0. Sen jälkeen Lyon on pelannut yhdeksän ottelua, mutta voittoja on tullut vain yksi, 2-0-lukemin Mestarien liigan lohkovaiheessa saksalaista RB Leipzigia vastaan.

Brassiluotsin viimeiseksi otteluksi jäi sunnuntainen 0-1-tappio derbyssä Saint-Étienneä vastaan. Hän sai huonojen tulosten lisäksi kritiikkiä epämiellyttävästä jalkapallosta. Kannattajat odottivat enemmän joukkueelta, joka sisältää niin paljon taitoa ja hyökkäysvoimaa.

Lyonin väliaikaiseksi päävalmentajaksi nousee joukkueen pitkäaikainen apuvalmentaja Gérald Baticle. Lyon on yhdeksän kierroksen jälkeen sarjataulukossa 14. sijalla, vain pisteen päässä suoraan putoavien paikoilta. Eroa sarjaa johtavaan Paris Saint-Germainiin on kertynyt jo 12 pistettä.

Viime kaudella Lyon tuli Ligue 1:ssä kolmanneksi. Se voitti historiansa kaikki seitsemän Ranskan pääsarjan mestaruutta 2000-luvulla putkeen.

– Emme ole usein tässä tilanteessa. Juninhon (urheilutoimenjohtajan) on nyt ajateltava. Se on varmaa, ettemme ole siinä pisteessä, missä haluamme olla, kommentoi seuran presidentti Jean-Michel Aulas L’Equipelle maanantaina.

Maajoukkuetauon jälkeen Lyon kohtaa Ligue 1:ssä Dijonin ja Mestarien liigassa portugalilaisen Benfican.

Olympique Lyonnais

@OL
L’OL a décidé de mettre en œuvre une procédure pouvant aboutir à la rupture du contrat de travail de Monsieur Sylvio Mendes Campo Júnior.

Pendant le déroulé de cette procédure l’entraînement sera assuré par Monsieur Gérald Baticle sous la direction du directeur sportif Juninho.