Saksan maajoukkuepelaaja selitti, mistä kuohuttaneessa tykkäyksessä oli kyse: ”Olemme sotaa vastaan”

© Kuva: Getty Images

Turkin maajoukkue aiheutti kohua perjantai-illan sotilastuuletuksellaan (lue lisää TÄSTÄ). Nyt myös Manchester Cityn Ilkay Gündogan ja Juventuksen Emre Can on vedetty tapaukseen mukaan, sillä he olivat tykänneet Tosunin jakamasta kuvasta, jossa näkyy, kun Tosun tuulettaa maaliaan.

– Luulin tykänneeni ystävän kuvasta, jonka kanssa olen asunut Manchesterissa, jolla on vaikeaa Evertonissa, koska hän ei pelaa. Tämän jälkeen hän tekee maalin ja johdattaa joukkueensa voittoon, Gündogan sanoi toimittajille Saksan voiton jälkeen.

Gündogan ja Can ovat molemmat saksalaisia, mutta heidän vanhempansa ovat turkkilaisia.

– Uskoakseni yli 200 000 muuta ihmistä ovat tykänneet tästä kuvasta ja mukana on jalkapalloilijoita ympäri maailmaa. Me kaksi olimme kuitenkin ne, jotka nostettiin esiin ja joista tehtiin juttu. Se on sääli.

– Siinä ei ollut mitään poliittista taustalla. Emre ja minä olemme molemmat sotaa ja terrorismia vastaan. Ei ole väliä, missä päin maailmaa se tapahtuu. Se oli siis tarkoitettu puhtaastt ystävän tukemiseksi.