Saksassa nähtiin uskomaton rangaistuspotkuun johtanut episodi – katso video tästä

© Kuva:
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Jalkapalloon tulleet videotarkistukset ovat aiheuttaneet paljon mielipiteitä – puolesta ja vastaan. Saksassa nähtiin perjantaina todella kummallinen tilanne, josta vihellettiin lopulta rangaistuspotku.

Holstein Kielin ja VfL Bochumin välisessä 2. Bundesliigan ottelussa vierasjoukkue sai rangaistuspotkun, ja millä tavalla. Bochumin pelaaja laukoi pallon ohi maalin, mutta kotijoukkueen Michael Eberwein koski palloon ollessaan lämmittelemässä päätyrajan takana.

Aluksi tilanteeseen ei juurikaan reagoitu, mutta päätuomari lopulta tarkisti tilanteen VAR:lta. Lopulta videolta selvisi, etteä Eberwein oli koskenut palloon, juuri ennen kuin se oli ylittänyt päätyrajan. Näin ollen tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku.

Jalkapallon säännöistä päättävän IFAB:n (International Football Associaton Board) säännöissä on kohta, jossa lukee, että vaihtopelaajan koskiessa palloon pelialueella, tilanteesta voidaan tuomita rangaistuspotku.

Kotijoukkue Holstein Kiel voitti lopulta ottelun 2-1, joten rangaistuspotkuun johtanut tilanne ei sentään kostautunut heille pisteiden muodossa.

Eberwein siirtyi Holstein Kieliin tänä kesänä, eikä hän ole pelannut vielä yhtään minuuttia. Nyt on ainakin ensimmäinen kosketus otettu palloon.

Tilanteen voi katsoa Bundesliigan viralliselta Youtube-kanavalta tästä.

Lähde: BBC

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!