Sami Hyypiältä jättikehut Liverpoolin puolustukselle, jossa suomalaislegenda näkee yhden pulman: ”Siitä voi tulla pieni ongelma”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolilla on ollut vuosien saatossa loistavia kapteeneja, joista yksi oli suomalaistoppari Sami Hyypiä.

Hyypiä, 46, tunnetaan Liverpoolissa seuralegendana. Hän pelasi Liverpoolissa kymmenen vuotta ja voitti yhtä monta mestaruutta, joista kirkkaimpana esiin nousee kauden 2004-05 Mestarien liigan voitto.

Suomalaispuolustajan jälkeen Liverpoolin ykköskapteenin titteli on kuulunut vain kahdelle pelaajalle, Steven Gerrardille ja joukkueen nykyiselle kipparille Jordan Hendersonille, joka peri sen vuonna 2015.

Hyypiä antaa kiitosta Hendersonille, mutta hänen mielestään Liverpoolin oikea johtaja on hollantilaistoppari Virgil van Dijk, joka siirtyi seuraan viime vuoden tammikuussa Southamptonista.

– Hänellä ei ole kapteeninnauhaa, mutta hänellä on kaikki johtajan ominaisuudet, kommentoi Hyypiä Mirror-lehden mukaan.

– Pelaaja voi olla johtaja tai tärkeä hahmo kentällä tai pukukopissa ilman kapteeninnauhaa.

– Me tarvitsimme johtajaa, ja kun Virgil täytti sen paikan, kun hän tuli. Minun mielestäni Jordan Henderson ja James Milner ovat hyvä kapteeni ja varakapteeni, mutta vain kaksi ei riitä. Tarvitaan ehkä neljä tai viisi.

– Virgil oli hyvä lisä siihen. Hän vähensi kahden muun kapteenin taakkaa.

– Hän antaa kaikille itseluottamusta, hän puhuu aina kentällä ja laittaa pelaajat ympärillään pelaamaan paremmin.

– Minusta hän oli palapelin viimeinen pala ensimmäisen Valioliigan mestaruuden metsästyksessä.

– Hyökkäyspäässä olimme matkalla oikeaan suuntaan, mutta tarvitsimme hänet puolustukseen ympyrän sulkemiseksi.

Van Dijkin lisäksi Hyypiä kehuu laitapuolustajia Trent Alexander-Arnoldia ja Andrew Robertsonia, jotka ovat elintärkeä osa myös Liverpoolin hyökkäyspelaamista. Suomalaislegenda pelkää, että työteliäät laitapuolustajat väsähtävät vielä tällä kaudella, elleivät he saa lepovuoroja.

– Trent ja Andy ovat maailmanluokan laitapuolustajia, mutta minä vain toivon, että pystyisimme hallitsemaan heidän rasitustaan hieman.

– He ovat niin tärkeitä joukkueelle. He pelaavat niin isoja minuutteja, koska he vain ovat niin hyviä.

– Siitä voi jossain vaiheessa tulla pieni ongelma, mutta toivottavasti manageri ja hänen apulaisensa osaavat tasapainotella heidän rasitustaan, jotta he voivat pelata mahdollisimman paljon elintärkeitä minuutteja.

– Heitä on vaikea ottaa (kokoonpanosta) pois, koska he tuovat joukkueeseen niin paljon, mutta minä huolestuisin, jos he loukkaantuisivat.