Sarjataso vaihtuu, päävalmentaja ei – VPS jatkaa Sundin komennossa Ykkösessä

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigasta pudonnut Vaasan Palloseura jatkaa ensi kaudella päävalmentaja Christian Sundin alaisuudessa Ykkösessä.

Sund, 40, nousi joukkueen päävalmentajaksi heinäkuussa Petri Vuorisen siirryttyä sivuun. Hän liittyi Vuorisen valmennusryhmään alunperin viime vuoden joulukuussa.

Vaasalaisten valmentajanvaihdos kesken kauden ei tuottanut toivottua tulosta, sillä VPS jäi sarjassa viimeiseksi. VPS on pelannut Sundin alaisuudessa 13 ottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt seitsemän.

Vepsun tämän kauden joukkue harjoitteli tänään, perjantaina, viimeistä kertaa.

– Tänään oli viimeiset yhteiset treenit. Jotkut pelaajat jatkavat uusiin haasteisiin ja uusiin paikkoihin. Jotkut jäävät tänne, ja heillä on sitten henkilökohtaiset harjoitusohjelmat. Joulukuussa aloitetaan taas yhdessä, Sund kommentoi seuran tiedotteessa.

– En ole vielä analysoinut kautta kunnolla, mutta minulla on mielessä asioita, joita olisi voinut tehdä eri tavalla. Käymme kauden valmennuksen kanssa läpi, kun pojat lähtevät lomalle.

VPS tähtää takaisin Veikkausliigaan, mutta sitä ennen korjauksia on tapahduttava kentällä ja sen ulkopuolella.

– En ole ehtinyt vielä paljoa miettiä Ykköstä. Meillä on nyt hyvä aika rakentaa tätä organisaatiota uudelleen. Kun tulemme takaisin, asiat toimivat paremmin joukkueen ympärillä. Organisaatiota sekä joukkuetta pitää rakentaa rauhallisesti. Se on nyt tärkeää.

Aiemmin tällä viikolla VPS teki jatkosopimuksen pitkäaikaisen avainpelaajansa Steven Morrisseyn kanssa. Seura lupaa, että lähiviikkoina on luvassa lisää sopimusuutisia.

– Joukkueen rakentaminen on koko ajan käynnissä. Eikä pelkästään pelaajien osalta, koska valmennustiimikin pitää rakentaa. Meillä on nyt hyvin aikaa. Emme ole vielä tammikuussa, vaan lokakuussa. Haluamme katsoa ensin pelaajia tältä alueelta. Yritän löytää sellaisia pelaajatyyppejä, jotka pystyvät toteuttamaan asioita, jotka näen toimiviksi tässä seurassa. Me pelaamme yleisön takia. Pelin pitää olla viihdyttävää ja voittavaa, sanoo Sund.

– Pyrimme aktiiviseen peliin. Kun meillä on paikka, me menemme. Emme halua pitää palloa vaan pallonhallinnan takia. Haluamme kuitenkin päättää, milloin menemme nopeasti ja milloin hitaammin. Jotta pystymme tekemään sen, meidän pitää ottaa pallo nopeasti vastustajalta. Haluamme pallon, sen takia pelaamme tätä peliä. Tulemme myös rakentamaan joukkuetta sitä kautta.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS