Seuralegendalta komea ylistys KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaralle: ”Tehnyt mahtavaa työtä monta vuotta – patsashanketta odotellessa”

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Kuopion Palloseura varmistaa Veikkausliigan mestaruuden sunnuntaina, mikäli se voittaa kotonaan FC Hongan. Otteluun on myyty jo tuhansia lippuja, joten edessä on todellinen jalkapallojuhla.

KuPS-legenda Ilja Venäläinen raportoi, että nyt ollaan suuren asian äärellä.

– Kyllä on positiivinen virinä ja odottava tunnelma koko kaupungissa. Poikkeuksellinen tilanne ja liput on mennyt kuin kuumille kiville. Nyt sanotaan ”ei oota” katetuille paikoille.

– Nekin ihmiset, jotka eivät niin aktiivisesti seuraa jalkapalloa, ovat nyt kyselleet ja puhuneet asiasta, Venäläinen kertoo.

Kovat panokset luovat otteluun lisäpainetta. KuPS on voittanut mestaruuden viimeksi 43 vuotta sitten.

– Paine on olemassa, mutta siinä mielessä hyvä tilanne, että kaksi peliä aikaa hoitaa homma. Olisihan se hieno varmistaa mestaruus kotona, Venäläinen pohtii.

Joukkue ei saa sunnuntaina kuitenkaan mitään ilmaiseksi.

– Honka on pelannut loistavan mestaruussarjan. Se on KuPS:n ohella kuumin joukkue. Heillä on myös paljon pelissä. Vielä on europaikkaa ja mitaleja jaossa.

Venäläinen on ollut tyytyväinen kuopiolaisten syysvireeseen. Joukkue lähtee Honka-otteluun peräti seitsemän ottelun voittoputkessa.

– Koko joukkue on ollut valtavassa vireessä pitkän aikaa. Puolustus toimii, mikä on erona alkukauteen.

– Jokainen pelaaja loistaa vuorollaan. Ville Saxman valittiin juuri kuukauden pelaajaksi ja hän onkin ollut hyvässä iskussa.

– Kyllä tässä täytyy silti valmentajalle ja taustoille myös nostaa hattua. Honkavaara on tehnyt mahtavaa työtä monta vuotta ja on saamasssa kruunun työstään. Patsashanketta odotellessa, ex-maalitykki naurahtaa.

Hän odottaa Honka-ottelusta rahtusen samanlaista kuin viime kierroksella Ilvestä vastaan.

– Eka puokki oli passailua. Toisella jaksolla jalka kaasulle ja Ilves tippui. Pelin tärkeys näkyi tuossa ottelussa. Se oli aika aggressiivista, mutta KuPS pystyi vetäytymään alaspäin, kun oli tarve.

– Oletan, että sunnuntaina tulee olemaan viihdyttävä peli. mutta ei mikään hurlumhej.

KuPS-legenda ei uskalla veikata lopputulosta.

– Kyllähän sitä uskotaan, toivotaan ja luotetaan omiin. En lähde veikkailemaan. Tässä saa jännittää ilman veikkauksiakin niin paljon, Venäläinen toteaa.

Mestaruustaistelu käynnistyy sunnuntaina ISTV:n studion myötä Ruudussa klo 15:15 ja mukaan pääsee myös Jimiltä klo 15:30.

Jesse Happonen

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!