Seuralegendalta komea ylistys KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaralle: ”Tehnyt mahtavaa työtä monta vuotta – patsashanketta odotellessa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura varmistaa Veikkausliigan mestaruuden sunnuntaina, mikäli se voittaa kotonaan FC Hongan. Otteluun on myyty jo tuhansia lippuja, joten edessä on todellinen jalkapallojuhla.

KuPS-legenda Ilja Venäläinen raportoi, että nyt ollaan suuren asian äärellä.

– Kyllä on positiivinen virinä ja odottava tunnelma koko kaupungissa. Poikkeuksellinen tilanne ja liput on mennyt kuin kuumille kiville. Nyt sanotaan ”ei oota” katetuille paikoille.

– Nekin ihmiset, jotka eivät niin aktiivisesti seuraa jalkapalloa, ovat nyt kyselleet ja puhuneet asiasta, Venäläinen kertoo.

Kovat panokset luovat otteluun lisäpainetta. KuPS on voittanut mestaruuden viimeksi 43 vuotta sitten.

– Paine on olemassa, mutta siinä mielessä hyvä tilanne, että kaksi peliä aikaa hoitaa homma. Olisihan se hieno varmistaa mestaruus kotona, Venäläinen pohtii.

Joukkue ei saa sunnuntaina kuitenkaan mitään ilmaiseksi.

– Honka on pelannut loistavan mestaruussarjan. Se on KuPS:n ohella kuumin joukkue. Heillä on myös paljon pelissä. Vielä on europaikkaa ja mitaleja jaossa.

Venäläinen on ollut tyytyväinen kuopiolaisten syysvireeseen. Joukkue lähtee Honka-otteluun peräti seitsemän ottelun voittoputkessa.

– Koko joukkue on ollut valtavassa vireessä pitkän aikaa. Puolustus toimii, mikä on erona alkukauteen.

– Jokainen pelaaja loistaa vuorollaan. Ville Saxman valittiin juuri kuukauden pelaajaksi ja hän onkin ollut hyvässä iskussa.

– Kyllä tässä täytyy silti valmentajalle ja taustoille myös nostaa hattua. Honkavaara on tehnyt mahtavaa työtä monta vuotta ja on saamasssa kruunun työstään. Patsashanketta odotellessa, ex-maalitykki naurahtaa.

Hän odottaa Honka-ottelusta rahtusen samanlaista kuin viime kierroksella Ilvestä vastaan.

– Eka puokki oli passailua. Toisella jaksolla jalka kaasulle ja Ilves tippui. Pelin tärkeys näkyi tuossa ottelussa. Se oli aika aggressiivista, mutta KuPS pystyi vetäytymään alaspäin, kun oli tarve.

– Oletan, että sunnuntaina tulee olemaan viihdyttävä peli. mutta ei mikään hurlumhej.

KuPS-legenda ei uskalla veikata lopputulosta.

– Kyllähän sitä uskotaan, toivotaan ja luotetaan omiin. En lähde veikkailemaan. Tässä saa jännittää ilman veikkauksiakin niin paljon, Venäläinen toteaa.

Mestaruustaistelu käynnistyy sunnuntaina ISTV:n studion myötä Ruudussa klo 15:15 ja mukaan pääsee myös Jimiltä klo 15:30.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.