KuPSin uusi päävalmentaja selvillä – Pasi Tuutti kakkosvalmentajaksi

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran uusi päävalmentaja on norjalainen Arne Erlandsen, joka korvaa tehtävässä Jani Honkavaaran.

Erlandsen, 59, on valmentanut urallaan Lillestrømiä, IFK Göteborgia, HamKamia, Ullensakeria, FK Mossia ja Fredrikstadia.

Samalla selvisi Pasi Tuutin paluu kotikaupunkiinsa Kuopioon. Hänen tehtävänsä on toimia joukkueen kakkosvalmentajana. Erlandsenin sopimus on 1+1-vuotinen, Tuutin 2+1-vuotinen.

Muu valmennusjohto pysyy ennallaan. Luis Anula jatkaa apuvalmentajana ja fysiikkavalmentajana, Joonas Ojantie toimii joukkueen fysioterapeuttina, Jori Särkkä maalivahtivalmentajana ja Sami Miettinen joukkueenjohtajana sekä huoltopäällikkönä.

Honkavaara on jo solminut 2+1-vuotisen sopimuksen Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa. Savon Sanomien mukaan KuPS:n pelaajakoordinaattori Henri Määttä on siirtymässä hänen perässään SJK:hon.

– Jani Honkavaara laittoi riman korkealle osaamisellaan ja nopeasti huomasimme, kuinka vaikeaa oli löytää kotimainen päävalmentaja, joka jatkaisi menestyksekkäästi Honsun työtä. Tästä johtuen valmentajarekrytoinnissa lähdimme etsimään ulkomailta valmentajaa, joka voisi jatkaa ja viedä eteenpäin meidän pelitapaamme. Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja löysimme todella toimivan kaksikon tähän seuraan. Nyt valitussa valmentajakaksikossa yhdistyy kansainvälinen valmennusosaaminen ja -kokemus sekä nuoremman valmentajan into, oppimishalu ja kotimaisen liigan tuntemus, kommentoi Kuopion Palloseura Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen seuran tiedotteessa.

Artikkeli päivitetty 25.10.2019 klo 16.30: Lisätty tiedot KuPS:n tiedotteesta.