Pikkuhuuhkajien entisen kapteenin Richard Jensenin seurajoukkue Roda JC on lievästi sanottuna kriisissä. Hollannin toisella sarjatasolla pelaava Roda oli kesällä konkurssin partaalla, kunnes kesäkuussa uudeksi omistajaksi ilmestyi meksikolainen liikemies Mauricio García de la Vega. García osti tuolloin 80 prosenttia seuran osakkeista.

Viime perjantain kotiottelu De Graafschapia vastaan ei kuitenkaan jättänyt mitään epäselvyyttä siitä, mitä mieltä Rodan kannattajat uudesta omistajastaan ovat. Rodan faniryhmä, joka oli protestoinut seuran tilannetta vastaan pysyttyään avausjakson ajan poissa tutusta katsomonosastaan, otti näkyvää roolia puoliajalla.

Ultrat nimittäin hakivat oman seuransa omistajan Garcían VIP-katsomosta ja heittivät tämän ulos stadionilta. Silmin nähden häkeltynyt García huuteli poliisin perään, mutta järjestysmiehet eivät tehneet juuri elettäkään tilanteeseen puuttuakseen.

Limburgin poliisi käynnisti joka tapauksessa tutkimukset tapahtuneen johdosta.

Ottelun aikana katsomossa nähtiin myös useita omistajaa kohtaan suunnattuja lakanoita. ”De la Vega mene kotiisi”, ”Roisto” ja espanjaksi kirjoitettu ”Nuestra casa no es tu casa” (=meidän kotimme ei ole sinun kotisi) eivät jättäneet mitään epäselvää kannattajien mielipiteistä.

García de la Vegaa syytetään muun muassa siitä, ettei hän ole pystynyt takaamaan seuran selviytymistä taloudellisesti, eikä ole sijoittanut seuraan, kuten taannoin lupasi. Lisäksi hän on majaillut kalliissa luksushotelleissa seuran kustannuksella, ja kannattajat epäilevät seurapomon siirtäneen Rodan varoja omalle yksityistililleen. Garcían arvellaan myös suunnittelevan Rodan kotistadionin Parkstad Limburgin myymistä.

Vaikka García de la Vega pelastikin Rodan konkurssilta, ei Hollannin jalkapalloliitto ole vielä lopullisesti hyväksynyt kauppaa. Meksikolaisen oli määrä tavata liiton väkeä tiistaina, mutta liitto peruutti tapaamisen viime hetkellä.

[readmore from=Roda-JC]

Tuoreimpana tietona nrc kertoi, että Roda on jälleen melkoisissa palkanmaksuvaikeuksissa. Chelsea maksaa joka kuukausi Rodalle 43 000 euroa lainamies Ike Ugbon palkkaa varten, mutta tässä kuussa Ugbo ei rahojaan saanut. Chelsean rahoilla nimittäin maksettiin koko muun pelaajiston palkkoja. Chelsea harkitseekin tiettävästi Ugbon lainapestin katkaisemista etuajassa.

Erään lähteen mukaan Rodan kannattajat yrittävät nyt haalia kokoon 250 000 euroa ostaakseen García de la Vegan ulos seurasta. Meksikolaisliikemiehellä on silti vielä muitakin huolia, sillä hän ajautui aiemmiin vaikeuksiin niin ikään omistamansa espanjalaisen Real Murcian kanssa. Real Murcian pelaajat syyttävät Garcían jättäneen näiden bonuksia maksamatta. Noita sotkuja käsitellään espanjalaisessa oikeusistuimessa marraskuussa.

Ikään kuin hollantilaiskannattajien kiukussa ei vielä olisi tarpeeksi kaaosta, koko Roda JC:n henkilökunta jätti tulematta maanantaina töihin ja kertoi olevansa sairaina. Tilanne alkoi saada jo tragikoomisia piirteitä.

– He ilmoittivat olevansa kipeitä. Okei, se on heidän valintansa. Tällä hetkellä minä olen Roda JC:ssä ainoa henkilö pelaajien ja valmentajien ohella. Kun minä lähden, niin ketä jää vielä jäljelle? Silloin seuralla ei ole ketään. Juuri nyt minä olen paras, huonoin ja ainoa, García de la Vega kuittasi tilanteen kylmänviileästi Voetbal Internationalin haastattelussa.

[readmore from=Jensen-Richard]

Roda JC on 20 joukkueen Eerste Divisiessä sijalla 17. Se kohtaa seuraavassa pelissään perjantaina vieraskentällä Telstarin.

Suomalaistoppari Richard Jenseniä ei vähään aikaan tositoimissa nähdä, sillä Jensen satutti äskettäin polveaan jalan jäätyä jumiin tekonurmeen. Jensenin sairausloman pituudeksi arvioidaan kuusi viikkoa, joten hän pelannee aikaisintaan marraskuun lopussa. Jenseniä on vaivannut huono onni, sillä hän joutui maaliskuussa puolen vuoden pakkohuilille polvivamman takia. Heti paluuottelussaan Jensen viimeisteli maalin, mutta toisessa ottelussa polveen sattui taas.

Lähteet: nrc, Onda Regional de Murcia, Voetbal International ja Récord