”Suomen Messiksi” ristitty Joni Kauko avasi lisänimensä taustoja: ”Yhdessä tilanteessa tapahtui jotain kummallista”

© Kuva: Juha Tamminen

Keskikenttäpelaaja Joni Kauko on noussut viimeisten kahden kauden aikana seurajoukkueensa Esbjergin ehdottomaksi luottopelaajaksi. Kauko teki viime kaudella yhdeksän maalia – joista monet erittäin tärkeitä ratkaisumaaleja – ja oli yksi joukkueensa eniten pelanneista pelaajista. Tällä kaudella maaleja on syntynyt kaksi, ja Kauko nauttii joukkueessaan muun muassa rankkarivastuusta.

Huuhkajissa turkulaisen rooli ei ole vielä ollut yhtä merkittävä, mutta hän on saanut tilaisuuden paikkaajana muun muassa Tim Sparvin pelikieltojen tai loukkaantumisten kautta. Vastuuta voi olla edessä tiistainakin, jos Sparvin terveys ei salli pelaamista.

Kauko on saanut Tanskassa myös lisänimen ”Suomen Messi”. Nyt hän kertoi SuomiFutiksen Instagram-haastattelussa, mistä nimitys on peräisin.

– En ole ihan varma, mistä se tulee, mutta oliskohan se ollut viime kauden kolmas tai neljäs matsi, joka me pelattiin mun vanhaa jengiä Randersia vastaan. Meillä oli siihen mennessä mennyt vähän huonosti.

– Sitten yhdessä tilanteessa tapahtui jotain kummallista. Sain muutaman jätkän veivattua siinä, ja laitoin seinän kautta pallon pussiin. Siitä sitten joku taisi ensimmäisen kerran huudella sosiaalisessa mediassa, Kauko kertasi.

Katso Joni Kaukon haastattelu kokonaisuudessaan SuomiFutis-sivuston Instagram-tililtä. Kauko kertoo videolla esimerkiksi Esbjergin suomalaisnelikon kuulumisista ja joukkueen nihkeästä alkukaudesta. Lisäksi hän paljastaa suurimmat esikuvansa ja lähettää terveisiä Turkuun Veikkausliigan mestaruustaistelun keskelle. Katso video alta ja seuraa SuomiFutista Instagramissa täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.