Tässä Pikkuhuuhkajien joukkue Maltaa ja Tanskaa vastaan

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on valinnut ryhmänsä lokakuun EM-karsintaotteluihin Maltaa ja Tanskaa vastaan.

Pikkuhuuhkajat kohtaa torstaina 10. lokakuuta Maltan Turussa ja maanantaina 14. lokakuuta Tanskan Porissa.

Suomi aloitti karsinnat 2-0-vierasvoitolla Ukrainasta ja 1-1-kotitasapelillä Pohjois-Irlantia vastaan.

Malisen pelaajalistasta paistaa yhden nimen puuttuminen. AFC Wimbledonin hyökkääjää Marcus Forss ei löydy edes varasijalta, vaikka hän on tehnyt tällä kaudella Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösliigassa, kolme maalia neljään otteluun. Malinen avasi Forssin tilannetta tiistaina maajoukkueen infotilaisuudessa.

– Hänellä on kiireitä Wimbledonissa, kertoi Malinen huokaillen.

– Marcus on loistava pelaaja ja tulee varmaan olemaan tärkeä pelaaja Suomen jalkapallokartalla tässä jatkossakin, mutta mä oon nyt 12 kertaa hänet halunnut ja neljä kertaa se on onnistunut.

– Nyt tällä hetkellä on sellainen tilanne, että Wimbledonissa, jossa ei ole näitä kansainvälisiä ikkunoita (maajoukkuetaukoja), se tilanne on mennyt yhä monimutkaisemmaksi. Ymmärrän pelaajan käsityksen tässä, mutta toisaalta mä taas vastaan siitä, että joukkue on iskukykyinen.

– Monessa muussa lajissa on myös osoitettu se, että ne, jotka haluaa joukkueeseen, on tärkeämpia pelaajia.

Pikkuhuuhkajien joukkue

Maalivahdit: William Jääskeläinen, Hugo Keto

Puolustus: Joonas Sundman, Aapo Halme, Juhani Pikkarainen, Jonas Häkkinen, Juho Hyvärinen

Keskikenttä ja hyökkäys: Kaan Kairinen, Miko Virtanen, Jaakko Oksanen, Lucas Lingman, Eetu Vertainen, Jasin Assehnoun, Enoch Banza, Onni Valakari, Saku Ylätupa, Tobias Fagerström, Mikael Soisalo, Benjamin Källman

Varalla: Rasmus Leislahti, Samu Volotinen, Tuukka Andström, Kalle Katz, Ville Tikkanen, Teemu Jäntti, Eemeli Virta, Abukar Mohamed, Tommi Jyry, Niilo Mäenpää, Joel Mattsson, Kevin Kouassivi-Benissan


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.