Tulikuuma Marcus Forss avasi puhuttanutta valintaansa: ”Se oli todella vaikea päätös”

AFC Wimbledonin suomalaishyökkääjä Marcus Forss ponnisti lauantaina jo Englannin Ykkösliigan maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle, kun hän teki hattutempun 4-1-voitossa Southend Unitedia vastaan.

Forss, 20, pelaa Wimbledonissa lainalla Brentfordista, joka pelaa sarjatasoa ylempänä, Mestaruussarjassa, eli Englannin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla. Tähän mennessä hän on pelannut Ykkösliigassa kuusi ottelua ja tehnyt niissä yhteensä seitsemän maalia.

Suomen alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Juha Malinen olisi halunnut Forssin ryhmäänsä lokakuun EM-karsintapeleihin Maltaa ja Tanskaa vastaan. Forss on erinäisistä syistä pelannut Pikkuhuuhkajissa viimeksi maaliskuussa. Kesäkuussa hän jättäytyi joukkueesta väsymykseen vedoten ja syyskuussa hän jätti maajoukkuepelit väliin, koska oli juuri siirtynyt Wimbledoniin.

Pikkuhuuhkajat voitti Maltan torstaina Turussa 4-0 ja kohtaa Tanskan maanantaina Porissa.

Malinen sanoi joukkueensa julkistamisen yhteydessä, että Forss ”ei pysty sitoutumaan tällä hetkellä” Pikkuhuuhkajiin. Forssin ja maajoukkueen tilannetta vaikeuttaa se, että Ykkösliigassa ja alemmilla sarjatasoilla ei ole maajoukkuetaukoja.

Tällä kertaa Forssin valinta jäädä seurajoukkueen riveihin todella kannatti. Hän on nyt tehnyt ensimmäisen hattutemppunsa miesten peleissä.

– Se oli todella vaikea päätös. Tietysti haluan pelata Suomen paidassa ja täällä, mutta puhuimme valmentajien kanssa ja päätimme, että minulle on parhaaksi jäädä. Haluan kiittää Suomen valmennusta. He ymmärsivät, että haluan jäädä tänne. Tämä on mahtava saavutus minulle, kommentoi Forss hattutemppunsa jälkeen.

– Olen niin iloinen joukkueen ja itsenikin puolesta. Tämä oli fantastinen voitto. Minä herään henkiin, kun pallo on rangaistusalueella. Minä ja muu joukkue olemme tehneet niin paljon töitä harjoituksissa näiden kolmen pisteen eteen. Kuusi pistettä liigassa ja voitto cupissa tekivät tästä fantastisen viikon.

Wimbledon on ottanut ensimmäiset voittonsa Ykkösliigassa lokakuun kahdessa ottelussa. Joukkue on 13 pelin jälkeen sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä.

Forssilla on henkilökohtaisesti kulkenut hyvin, mutta hänenkin kautensa sai pienen tahran, kun hän otti syyskuussa Bristol Roversia vastaan punaisen kortin kahden varoituksen seurauksena. Forss teki ottelussa Wimbledonin ainoan maalin, mutta Bristol Rovers iski hänen punaisen korttinsa jälkeen vielä kaksi osumaa ja voitti pelin 3-1.

– Punainen kortti oli minun vikani ja minun oli opittava siitä. Tämä (hattutemppu) on pieni lahja kannattajille ja oikeastaan kaikille. Kannattajat ovat olleet uskomattomia jokaisessa pelaamassani ottelussa, joten haluan kiittää teitä kaikkia. Se merkitsee meille niin paljon. Te annoitte meille voimaa, kun emme pärjänneet hyvin.