Suomen A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja ja IFK Mariehamnin kapteeni Daniel Sjölund lopettaa pelaajauransa tämän kauden jälkeen.

– Halusin lopettaa urani pelattuani vähintään yhden vuoden IFK:ssa. Mutta tunnen jo nyt, että on aika lopettaa, kommentoi Sjölund, 36, Ålandstidningenille.

Hän siirtyi IFK Mariehamniin täksi kaudeksi takaisin 20 vuoden tauon jälkeen ja teki debyyttinsä Veikkausliigassa 35 vuoden iässä. Sjölund on pelannut tällä kaudella IFK:ssa 23 ottelua ja tehnyt yhden maalin.

Nuorempana Sjölund oli kirjoilla englantilaisissa West Hamissa ja Liverpoolissa, joissa läpimurtoa edustustasolle ei tullut, mutta pääosan urastaan hän vietti Ruotsissa, jossa hän edusti Brommapojkarnaa, Djurgårdenia, Åtvidabergiä ja Norrköpingiä.

Kaikkiaan Sjölund pelasi Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa 262 ottelua, joissa hän teki yhteensä 26 maalia ja syötti 36. Djurgårdenissa hän juhli kahdesti Allsvenskanin ja Ruotsin cupin voittoa, Norrköpingissä hän voitti Ruotsin liigamestaruuden vuonna 2015.

Suomen A-maajoukkueessa Sjölund on pelannut 36 ottelua ja tehnyt kaksi maalia.