Veikkausliigaan tulevaksi kaudeksi noussut FC Haka on solminut kaksi jatkosopimusta tulevalle kaudelle.

Hyökkäävä keskikenttämies Antto Hilska, 26, on solminut valkeakoskelaisten kanssa 1+1-vuotisen jatkopahvin. Toppari Ville-Valtteri Starckin, 24, kontrahdissa sopimuksessa ollut vuoden optio otettiin myös käyttöön.

Hilska pelasi päättyneellä kaudella peräti 26 Ykkösen ottelua ja teki viisi maalia. Starck esiintyi 21 pelissä iskien neljä rysää.

– ”Hilu” ja Ville ovat molemmat meidän joukkueemme kokenutta kaartia ja he osoittivat sen, että kokeneetkin pelaajat pystyvät kehittymään. Molemmilta pelaajilta hieno kausi ja he olivat tärkeitä palasia joukkueessa, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio iloitsi seuran sivuilla.

– Molemmilta löytyy myös johtajan ominaisuuksia, Tainio jatkoi.

Hilskalla on runsaasti kokemusta Veikkausliigasta. Hän on pelannut pääsarjatasolla 79 ottelua JJK:n ja Ilveksen riveissä. Maaleja noissa otteluissa on syntynyt yhdeksän.

Hakaa tamperelaislähtöinen Hilska on edustanut loppukesästä 2017 lähtien.

– Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta. On hienoa, että saan jatkaa Hakassa tällaisen kauden jälkeen, Hilska sanoi.

– Odotan ensi vuotta innolla. Palautettiin Haka sinne minne se kuuluu ja nyt tavoitteena on vakiinnuttaa paikka taas Veikkausliigassa. Haasteet kasvavat, mutta me olemme varmasti valmiita vastaamaan niihin.

Myös Starckilla on kokemusta Veikkausliigasta. Toppari luuti TPS:ssa kausien 2012-2014 aikana 30 liigaottelua. Hakaan hän siirtyi tammikuussa 2017.

– Näin hienon kauden jälkeen on mahtavaa saada jatkaa Hakassa myös ensi kaudella. Odotan, että pysyn terveenä ja saisin mahdollisimman paljon peliaikaa Veikkausliigassa. Joukkueelta odotan myös menestystä sarjassa, Starck sanoi.

FC Haka pelasi uskomattoman kauden Ykkösessä ja hävisi koko sesongin aikana vain yhden ottelun. Se voitti sarjan peräti 19 pisteen erolla toiseksi tulleeseen TPS:aan. Turkulaisseura oli juuri se ainoa joukkue, joka onnistui kukistamaan Hakan kauden aikana.