Pietarsaaressa vietetään sunnuntaina jäähyväisiä. Seuraikoni Jonas Emet Veikkausliigan kotisivujen pelaa nimittäin tuolloin viimeisen ottelunsa kasvattajaseuransa paidassa. AC Kajaania vastaan pelattava ottelu jää uutisen mukaan ilmeisesti myös Emetin koko peliuran viimeiseksi.

Samalla 32-vuotias Emet lopettaa työnsä myös Ab Liga Jaron myyntipäällikkönä.

– Ensinnäkin haluan kiittää seuraa ja kaikkia sen ympärillä, jotka ovat mahdollistaneet sen, että olen saanut kokea niin paljon näiden vuosien aikana. Vastoinkäymisiä on tottakai myös ollut, mutta näistä vuosista jää paljon hyviä muistoja, Emet toteaa Jaron kotisivuilla.

– Olen kiitollinen myös siitä, että sain mahdollisuuden työskennellä seurassa myös kentän ulkopuolella. Vaikkakin sitä kesti vain kahden vuoden ajan, olen iloinen, että sain tehdä työtä, joka oli mielenkiintoista ja opettavaista.

Emet debytoi Jarossa jo kaudella 2005, 17-vuotiaana. Hänen uransa suurin henkilökohtainen saavutus on Veikkausliigan jaettu maalikuninkuus kaudelta 2014. Emet teki tuolloin 14 maalia yhdessä IFK Mariehamnin Luis Solignacin tavoin.

– Sunnuntaina tulee varmasti haikeaa. Jaro on ollut minulle kuin oma perhe, Emet sanoo Pohjalaisen haastattelussa, jota Veikkausliigan kotisivujen uutisessa lainataan.

– Kyllä se (maalikuninkuus) vieläkin vähän ihmetyttää. Minähän en ollut hyökkääjä.

[readmore from=Emet-Jonas]

Emet on pelannut Jarossa Transfermarktin mukaan kaikkiaan 267 ottelua. Veikkausliigassa otteluita on kertynyt kaikkiaan 212, joista Jaron lisäksi osa tuli plakkariin Tampere Unitedissa ja osa IFK Mariehamnissa.

Emet valmistuu lähiaikoina tradenomiksi. Hänen opinnäytetyönsä käsittelee jalkapalloseuran varainhankintaa ja sen suunnittelua.

Opinnäytetyön aihe kumpusi työstä: jalkapalloseuran varainhankinta ja sen suunnittelu.