Sunnuntaina varmistui, että Turun Veritas Stadionilla tullaan näkemään huikean jännittävä kahden viikon puristus. Jo aiemmin tiedettiin, että Pikkuhuuhkajat kohtaa EM-karsinnoissa Turussa Maltan ja Huuhkajat Armenian – ottelussa, jossa voi parhaassa tapauksessa jopa ratketa Suomen historiallinen EM-kisapaikka.

Nyt kahden viikon ryppääseen voidaan liittää myös kaksi muuta korkeiden panosten ottelua. KuPS:n jäätyä Kuopiossa Hongan kanssa tasapeliin, kuroi Inter Turku eroa sarjakärkeen taas kahteen pisteeseen. Se merkitsee sitä, että Inter ja KuPS ratkaisevat mestaruuden keskinäisessä ottelussan 19. lokakuuta. Inter tarvitsee voiton, KuPS:lle riittäisi tasapelikin.

Lisäksi Veritas Stadionilla haetaan revanssia viime syksystä, sillä TPS ja KPV asettuvat tänä vuonnakin vastakkain liigakarsinnoissa. Otteluparin avausosa pelataan Turussa.

SPL Läntinen

@SPL_Lantinen
Ai että, mikä pariviikkoinen tulossa @VeritasStadion 'lla. 10.10. EM-kars. @Pikkuhuuhkajat vs. Malta, 15.10. EM-kisapaikka lähellä @Huuhkajat vs. Armenia, 19.10. liigamestaruus ratkeaa @FCInterTurku vs. @KuPS1923 ja 24.10. liigakarsinnassa @FCTPS vs. @KPV1930. #FutisfaninUnelma

Interin tämän kauden kotipelien korkein yleisömäärä on 3 644 katsojaa, elokuussa pelatusta HIFK-ottelusta. Europelissä Brøndbyä vastaan pantiin vielä vähän paremmaksi, kun katsojia saapui stadionille 3 711. Molemmat lukemat lienevät paperia, kun KuPS saapuu vierailulle vajaan kahden viikon kuluttua. Syksyisellä ”suoralla finaalilla” on kaikki ainekset nousta suomalaisen jalkapalloilun suureksi klassikoksi tunnelmansa ja pelillisen draamansa puolesta.

– Haluan nähdä stadionin täynnä seuraavassa pelissä. Inter Turku kaikki perheessä, kirjoitti turkulaisseuran espanjalaisvahvistus Álvaro Muñiz Twitterissä.

Álvaro Muñiz

@alvaromuniz14
I want to see a stadium to full in the next game!! @FCInterTurku all in Family 💙🖤

Mikäli Muñizin toive toteutuisi, saapuisi Veritas Stadionille ainakin 8 072 ihmistä, sillä niin monta istumapaikkaa stadionilla on. Lisäksi stadionilla on 1 300 seisomapaikkaa. Veritas Stadionin yleisöennätys 9 089 katsojaa, vuonna 2009 pelatusta TPS:n ja Interin välisestä Turun derbystä.

Interin valmentaja José Riveiro oli luonnollisesti onnellinen ja luottavainen omiensa mahdollisuuksiin hienon Helsingistä haetun 1-0 -voiton jälkeen.

– Joukkue näytti suuruutensa tänään. Upea esitys ja taistelu koko ryhmältä. Meillä on tämän tuloksen myötä mahdollisuus viimeistellä upeasti sujunut kausi parhaalla mahdollisella tavalla, Riveiro totesi ottelun jälkeen Interin kotisivujen raportissa.

– Meillä ei ole mitään hävittävää tuossa (KuPS:ia vastaan pelattavassa) ottelussa. Olemme olleet hyviä vastaavissa tilanteossa tällä kaudella.