Saksa ja Argentiina pelasivat keskiviikkona Dortmundissa 2-2- tasanumeroihin päättyneen harjoitusmaaottelun. Signal Iduna Parkin yleisö otti kotijoukkueen totutun juhlavasti vastaan. Tällä kertaa saksalaiset olivat rakentaneet huikean tifon, joka tuskin jätti ketään kylmäksi.

Tifossa muisteltiin Saksan viiden vuoden takaista maailmanmestaruutta. Brasilian vuoden 2014 MM-turnauksessa asettui nimittäin vastaan sama vastustaja Argentiina. Tuolloin ottelun sankariksi nousi Mario Götze, joka viimeisteli jatkoajalla Saksalle maailmanmestaruuden ratkaisseen 1-0 -maalin.

Juuri Saksan väreihin puettu ”Götze” koristi kannattajien tifoa keskiviikkona. Tifon tekstinä oli pätkä ottelun saksalaisesta selostuksesta. ”Tee se, teeeeee se, hän tekee sen!!!” Teksti jatkui: ”Arki peittää alleen paljon, mutta tämä hetki elää ikuisesti”.

Upea viritelmä liikutti selvästi myös nykyisin Borussia Dortmundissa pelaavaa Götzeä, joka twiittasi aiheesta näin:

– Suuret kiitokset, että muistutitte minua ja meitä siitä hetkestä. Arvostan sitä todella, todella paljon. Unelmani kävi toteen. Ja monien muidenkin unelma. Parasta siinä oli silti se, että saatoin jakaa sen hetken niin monien muiden kanssa. Sen takia aloitin pelaamisen. Tehdäkseni urheilussa positiivisen vaikutuksen, Götze kirjoitti.

mariogotze.eth

@MarioGoetze
Thank you so much for reminding me and us of this moment. I really really appreciate it.

My dream came true. And the dream of many. But the best part is that I could share this moment with so many people. That’s why I started playing. To make a positive impact in sports.

27-vuotiaan Götzen ura ei ole edennyt toivotusti MM-sankaruuden jälkeen, osin myös loukkaantumisten ja ruoansulatussairauden takia. Edellisen maaottelunsa hän on pelannut vuonna 2019.