Benjamin Källman osui suurseuran verkkoon – Norjan suomalaisjoukkue joutumassa kiipeliin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajillekin EM-karsintojen aikana maalin tehnyt Benjamin Källman, 21, onnistui sunnuntaina maalinteossa Norjan Eliteserienissä. Källmanin sarjakauden kolmas maali Norjassa syntyi maan menestyksekkäintä seuraa, 26 norjanmestaruutta voittanutta Rosenborgia vastaan.

Källmanin Viking Stavanger siirtyi Källmanin 43. minuutin maalilla 2-1 -johtoon. Rosenborg nousi kuitenkin toisella puoliajalla 2-2 -tasanumeroihin. Källman otettiin vaihtoon ottelun lisäajalla.

Rosenborg olisi kaivannut kipeästi voittoa, sillä se on sarjassa neljäntenä ja vaarassa jäädä ulos ensi kauden europeleistä. Sillä on tosin yhä mahdollisuus nousta päätöskierroksella kolmanneksi ohi Odds BK:n. Mestaruuden on jo varmistanut Molde, ja toisen europaikan Bodø/Glimt.

Viking Stavanger on sarjassa viides, mutta se voi yhä yltää eurokentille cup-kilpailun kautta. Viking kohtaa 8. joulukuuta pelattavassa cup-finaalissa Haugesundin.

Norjan pääsarjan ”suomalaisseura” Tromsø kärsi sunnuntaina kirvelevän 1-2 -vierastappion Odds BK:lle. Valmentaja Simo Valakari peluutti avauksessa kaikkia suomalaisiaan – Juha Piristä, Robert Tayloria ja poikaansa Onni Valakaria – mutta heistä vain Pirinen pelasi täydet minuutit. Valakari tuli vaihtoon lisäajalla ja Taylor 58. minuutilla. Onni Valakari missasi 80. peliminuutilla rankkarin, mutta Magnus Andersen teki paluupallosta Tromsøn 1-2 -kavennuksen.

Tromsø on ennen sarjan päätöskierrosta sarjassa kolmanneksi viimeisenä, eli karsijan paikalla. Suorien putoajien paikalla olevat Mjøndalen ja Ranheim vaanivat vain kahden pisteen päässä. Sarpsborg, Strømsgodset ja Lillestrøm ovat kaikki tasapisteissä Tromsøn kanssa, mutta niiden kaikkien maaliero on selvästi parempi.

Eliteserienin päätöskierros pelataan ensi sunnuntaina 1. joulukuuta. Tromsø saa kierroksella vieraakseen Stabaekin.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!