Šah’tar Donetskin brasilialainen keskikenttäpelaaja Taison sai sunnuntaina punaisen kortin Ukrainan pääsarjan ottelussa Dynamo Kiovaa vastaan reagoituaan katsomosta kuuluneisiin rasistisiin huutoihin.

Ottelua oli takana 73 minuuttia, kun Taison, 31, näytti Dynamon kannattajille keskisormea ja potkaisi pallon heitä kohti. Hetkeä myöhemmin erotuomari käski pelaajat pukukoppiin ja stadionilla pyydettiin kuulutuksen avulla kannattajia lopettamaan huutelu.

Taison oli kyynelissä poistuessaan kentältä, ja myös Dynamon pelaajat lohduttivat häntä. Itkuun purskahti myös hänen maanmiehensä Dentinho, joka valitti rasistisista huudoista tuomarille jo aiemmin ottelun aikana, mikä johti ensimmäiseen kenttäkuulutukseen.

Joukkueet palasivat kentälle viisi minuuttia myöhemmin, mutta Šah’tar joutui pelaamaan ottelun loppuun yhden vajaalla, sillä erotuomari antoi Taisonille suoran punaisen kortin. Brassitähti vaikutti epäuskoiselta jättäessään kentän toista kertaa lyhyen ajan sisään. Ottelu oli tuossa vaiheessa jo loppulukemissaan, 1-0 Šah’tarin hyväksi.

– Se on hirveää, kun jalkapallossa tapahtuu tällaisia asioita, kommentoi Šah’tarin keskikenttäpelaaja Marcos Antonio BBC:n mukaan.

– Tämä laji tarvitsee oikeita kannattajia, eikä sellaisia ihmisiä, jotka tulevat stadionille ja käyttäytyvät tuolla tavalla, eivätkä kunnioita urheilijoita.

– Meidän on tehtävä töitä tämän eteen, koska tällaiset tapaukset järkyttävät meitä kaikkia. Dentinholla, Taisonilla ja kaikilla muilla on juuri nyt kamala olo.

Šah’tarin maalivahti Andri Pjatov sanoi, ettei ole aiemmin nähnyt vastaavaa.

– Puhuimme tapauksesta Dynamon pelaajien kanssa pelaajatunnelissa. Myös heillä on muiden maiden kansalaisia joukkueessaan. Näin, että (Dynamon pelaaja Gerson) Rodrigues oli myös järkyttynyt, koska tämä kosketti myös häntä. Tuomari oli sanonut, että hän pysäyttäisi pelin, jos näin käy vielä uudestaan.

Taison on pelannut Šah’tar Donetskissa vuodesta 2013 ja Ukrainassa vuodesta 2010 lähtien. Kahdeksan kertaa Brasilian A-maajoukkueessa esiintynyt Taison on toiminut Šah’tarin kapteenina tämän ja kahden edellisen kauden ajan.

Voit katsoa videon välikohtauksesta tämän linkin takaa.

Lähteet: BBC, NBC Sports