Hyökkääjä David Villa on päättänyt ripustaa nappulakengät naulaan. Espanjan jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä ilmoitti keskiviikkoaamuna lopettavansa pelaajauransa 37-vuotiaana.

Japanin liigajoukkuetta Vissel Kobea edustava Villa päättää uransa, kunhan J-liigan kuluva kausi päättyy joulukuussa. Samalla päättyy ura, jonka aikana Villa loisti muun muassa Barcelonan, Atlético Madridin ja Valencian riveissä ja pelasi kaikkiaan 98 A-maaottelua Espanjan paidassa.

Villa saapui keskiviikon tiedotustilaisuuteensa liikuttuneena.

– Olen ajatellut tätä pitkään. Tämä on perheeni ja läheisteni kanssa käytyjen keskustelujen tuotos. Halusin jäädä pois jalkapallosta, en joutua väkisin jättäytymään pois lajin parista, Villa selitti ratkaisuaan Daily Mailin mukaan.

Jalkapallon parissa hän työskentelee jatkossakin. Villa on mukana ryhmässä, joka perustaa New Yorkin Queensiin uuden seuran. Queensboro FC aloittaa vuonna 2021 pelit USL:ssä eli Pohjois-Amerikan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Villa on mukana useiden sijoittajien ryhmässä, jota johtaa varainhallintoyhtiö KraneSharesin toimitusjohtaja Jonathan Krane.

– Vaikka en tule enää olemaan kentällä, jatkan jalkapallon parissa työskentelyä muilla tavoin ja jatkan jalkapallomaailman avustamista, Villa sanoi.

Villa pelasi Espanjan paidassa kolmissa MM-kisoissa ja voitti La Rojan paidassa maailmanmestaruuden 2010 ja EM-kultaa kaksi vuotta aiemmin. Vuoden 2012 EM-kisat jäivät kärjeltä väliin loukkaantumisen takia.

Espanjan kaikkien aikojen maalintekijä teki punapaidoille huimat 59 maalia, joka on maajoukkueen ennätys.