HIFK pestasi Englannissa pelanneen suomalaismaalivahdin pitkällä sopimuksella

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK on tehnyt maalivahti Otto Huuhtasen kanssa sopimuksen, joka ulottaa kauden 2022 loppuun asti.

Huuhtanen, 19, suuntasi 16-vuotiaana kasvattajaseurastaan Tampereen Ilveksestä englantilaiseen Newcastleen, jonka nuorisojoukkueissa hän pelasi viime kesään asti.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta, ja valitsin IFK:n, koska uskon, että se on minulle paras mahdollinen paikka kehittyä tällä hetkellä ja toivottavasti ponnahduslauta takaisin ulkomaille. HIFK:lla on myös yhteistyösopimus MYPAn kanssa, joten siellä on mahdollista pelata Ykköstä, jos en heti onnistu saamaan vastuuta Veikkausliigassa. Tulevalla kaudella haluan nostaa omaa pelillistä tasoani sekä päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, joko Ykkösessä tai Veikkausliigassa, Huuhtanen kommentoi HIFK:n tiedotteessa.

HIFK:n ykkösvahtina viime kaudella ennen loukkaantumistaan pelannut Arnold Origi on ollut viimeisen kuukauden Tottenhamin ja Liverpoolin organisaatioissa oppimassa sekä luomassa uusia kontakteja ja tuomassa uutta tietoa helsinkiläisten valmennustiimille.

– Otto on lahjakas ja nuori maalivahti, jonka tavoitteet ovat Suomen ulkopuolella, joten hän sopii hyvin seuran suunnitelmiin ja haluun saada IFK:sta tuleva A-maajoukkueen maalivahti. Haluamme IFK:hon Huuhtasen tyylisiä nuoria pelaajia, jotka johdonmukaisesti tavoittelevat pääsyä ulkomaille pelaamaan, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Huuhtasen sopimuksen myötä HIFK:lla on kasassa 17 pelaajasopimusta kaudelle 2020.