Palloliiton sarjoista tuttu helsinkiläisjoukkue Atlantis nousi alkavaksi kaudeksi Kakkoseen voittamalla näytöstyyliin lohkonsa Kolmosessa.

Punapaidat ovat jo aloittaneet valmistautumisen tulevaan kauteen ja harjoittelevat toista viikkoa uuden päävalmentajansa, seuran entisen pelaajan Adrianon komennossa.

Seura kertoi tiistaina facebook-tilillään, että harjoituksissa on nähty kaksi ylemmillä sarjatasoilla uriensa aikana pelannutta pelaajaa: HJK:ssa vielä päättyneellä kaudella Veikkausliigaa pelannut Rafinha sekä niin ikään helsinkiläisjättiä aiemmin edustanut hyökkääjä Kastriot Kastrati.

Brasilialaislähtöinen Rafinha, 37, on tullut tutuksi Suomen kentillä lähinnä juuri HJK:ssa, jonka riveihin hän palasi Belgian pääsarjajoukue Gentistä kaudeksi 2016. HJK:ssa kapteenin nauhaakin useasti kantanut monikäyttöinen puolustaja on pelannut Suomessa myös AC Oulun ja Tampere Unitedin riveissä ennen kuin siirtyi Klubiin ensi kerran kaudeksi 2010.

Rafinhan sopimus HJK:n kanssa päättyi tähän kauteen. Ei olisi ihme, jos maanmies Adrianon kutsu tulla mukaan Atlantiksen harjoituksiin olisi kuulostanut laitapakin mielestä hyvältä vaihtoehdolta tässä vaiheessa vuotta.

Tälläkin kaudella Rafinha pelasi HJK:n alakerrassa isossa roolissa. Hän pelasi 27 ottelussa.

Tehokkaan hyökkääjän maineen saanut Kastrati, 26, kuului HJK:n liigaryhmän rinkiin vielä ennen siirtoaan Honkaan kaudeksi 2013. Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt kosovolaistaustainen kärkipelaaja teki viime kaudella kovaa jälkeä Kakkosessa pelaavan FC Espoon paidassa nakuttaen 23 otteluun 12 maalia.

Nyt vammat vaikuttavat olevan takana, ja Kastrati haluaa tiettävästi edetä urallaan kohti sitä huippua, jossa hän joskus oli. Onko uusi suunta toisessa Kakkosen seurassa vai ylempänä – sen näyttää aika.

Veikkausliigaa Kastrati on pelannut Hakan, Hongan, HIFK:n ja PK-35 Vantaan paidassa 62 ottelun verran ja tehnyt niissä 12 maalia.