Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti keskiviikkona pelaajavalintansa marraskuun tärkeisiin EM-karsintapeleihin. Suomi kohtaa Liechtensteinin ensi viikon perjantaina 15.11. Helsingin Telia 5G-areenalla Töölössä ja kolme päivää myöhemmin Kreikan Ateenassa.

Suomella on sauma tehdä ensi viikolla historiaa. Jos se voittaa Liechtensteinin, maamme kautta aikojen ensimmäinen jalkapallon arvoturnauspaikka varmistuu.

Suomen laitapuolustajaosasto on entistä kapeampi tulevissa otteluissa. Belgialaisen Genkin Jere Uronen jää loukkaantumisen vuoksi sivuun. Myös Örebron suomalaispakki Albin Granlund on alustavasti sivussa, mutta saattaa kuntoutua. Jos Granlund on pelikykyinen, hänet todennäköisesti nimetään joukkueeseen myöhemmin. Kanervan mukaan 22 pelaajan ryhmää täydennetään yhdellä tai kahdella pelaajalla.

Sivussa on myös laituri Lassi Lappalainen, joka kärsii Urosen tavoin nilkkavammasta.

Suomen joukkueessa huolta ovat herättäneet muun muassa myös luottopelaajien, toppari Paulus Arajuuren ja kapteeni Tim Sparvin poissaolot. Arajuuri loukkasi polvensa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja on ollut sivussa siitä asti. Sparv on kärsinyt pohjevammasta.

Sekä Arajuuri että Sparv nimettiin joukkueeseen. Kanervan mukaan toipuminen on edistynyt molemmilla toivontunlaisesti ja molemmat saattavat pelata seurajoukkueissaan tulevan viikonlopun aikana.

Myös pari tuttua pelaajaa on jälleen maajoukkueen matkassa. Thomas Lam sekä Robert Taylor ovat molemmat Kanervan valintojen joukossa.

Huuhkajat marraskuun maaotteluihin

Maalivahdit:
Lukas Hradecky
Jesse Joronen
Anssi Jaakkola

Puolustajat:
Joona Toivio
Paulus Arajuuri
Sauli Väisänen
Leo Väisänen
Juha Pirinen
Jukka Raitala

Keskikenttä ja hyökkäys:
Jasse Tuominen
Fredrik Jensen
Robert Taylor
Teemu Pukki
Joni Kauko
Tim Sparv
Robin Lod
Glen Kamara
Thomas Lam
Rasmus Schüller
Simon Skrabb
Pyry Soiri
Joel Pohjanpalo