Identtiset kaksoset samassa veikkausliigajoukkueessa ensi kaudella – ”Tykkiuutisia meille”

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnin joukkueessa nähdään veikkausliigakaudella 2020 identtiset kaksosveljekset. Aapo Mäenpää on pelannut IFK:n riveissä jo kolmen kauden ajan, ja nyt hän saa seurakseen velipoika Niilo Mäenpään. Niilo siirtyy Ahvenanmaalle hopeajoukkue Inter Turusta.

Hämeenlinnassa syntyneet Mäenpään veljekset pelasivat viimeksi samassa joukkueessa kaudella 2016, kun he edustivat Ykkösessä FC Hakaa. Mäenpäät täyttävät ensi vuoden tammikuussa 22 vuotta.

Aapo Mäenpää solmi IFK Mariehamnin kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Niilo Mäenpään sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta.

– Nämä ovat meille tykkiuutisia. Olemme pitäneet Niiloa silmällä jo pitkään. Tuntuu todella hyvältä, että onnistuimme sekä jatkamaan Aapon sopimusta että saamaan samalla Niilon, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kommentoi seuran tiedotteessa.

Aapo Mäenpää on ollut IFK Mariehamnin vakioavaaja oikeana laitapuolustajana. Kaikkiaan hänellä on veikkausliigaotteluita pelattuna 55. Niilo Mäenpää on nähty Veikkausliigassa kentällä 38 ottelussa. Mäenpään luontevin pelipaikka on keskikentän keskustassa, mutta monipuolisena pelaajana hän on pelannut paljon myös laidalla, myös velipoikansa tontilla oikeana pakkina.

Molemmat Mäenpäät ovat tuttuja myös Suomen nuorisomaajoukkueista. Sekä Aapo että Niilo ovat pelanneet Pikkuhuuhkajissa kolme ottelua.