Italian huippuseurassa kuohuu – Napolin pelaajat rikkoivat seurapomon käskyä, valmentajan huhutaan olevan lähtökuopissa

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:n suurseuroihin lukeutuva Napoli kertoo tiedotteessaan, että se on valmis ryhtymään oikeustoimiin omia pelaajiaan vastaan.

Napolin presidentti Aurelio De Laurentiis oli määrännyt koko joukkueen viipymään seuran harjoituskeskuksessa huonon vireen takia ensi viikonloppuun asti, mutta joukkue rikkoi seurapomon määräystä tiistaina pelatun Mestarien liigan ottelun jälkeen ja lähti kotiin.

Joidenkin lähteiden mukaan Napolin päävalmentaja Carlo Ancelotti apulaisineen kieltäytyi pelaajien tavoin nousemasta bussiin, joka olisi vienyt joukkueen takaisin harjoituskeskukseen. Toisten lähteiden mukaan harjoituskeskukseen palasivat vain Ancelotti ja hänen valmennusryhmänsä.

Ancelotti ei osallistunut tiistain ottelun jälkeen lainkaan lehdistötilaisuuteen, vaikka Euroopan jalkapalloliitto Uefa sitä valmentajilta vaatiikin. Hän sanoi aiemmin julkisesti, että ei kannata ideaa pitää joukkuetta harjoituskeskuksessa. Keskiviikkona Napoli sanoi tiedotteessaan, että Ancelotti päättää joukkueen pitämisestä harjoituskeskuksessa.

Napoli ilmoitti myös, että se ei toistaiseksi anna kommentteja lehdistölle.

Italialaislehdistön mukaan Ancelottin aika Napolissa saattaa olla päättymässä, sillä hänen ja De Laurentiisin välinen suhde koki tapahtuneen takia ison kolhun. Lehtitietojen mukaan Ancelotti ja De Laurentiis keskustelivat keskiviikon harjoitusten jälkeen tunnin puhelimessa.

Football Italian mukaan Napoli saattaa sakottaa pelaajilta rangaistuksena viisi prosenttia heidän palkoistaan.

Napoli ja RB Salzburg pelasivat tiistaina 1-1-tasapelin.

Lähteet: The Independent, Football Italia