José Mourinho palaa Valioliigaan! Sai pitkän sopimuksen Tottenhamiin

© Kuva: Getty Images
Torstaina pelataan Eurooppa-liigaa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

The Special One on palannut Valioliigaan. Tottenham tiedottaa kotisivuillaan palkanneensa José Mourinhon uudeksi päävalmentajakseen pitkällä sopimuksella. Portugalilaisluotsin uusi kontrahti ulottuu kauden 2022-2023 loppuun.

Viisi ja puoli kautta Tottenhamia valmentanut Mauricio Pochettino erotettiin tehtävästään eilen.

56-vuotias Mourinho on yksi maailman menestyneimmistä valmentajista. Hän on voittanut kaikkiaan 25 pokaalia. Meriittilistalta löytyy muun muassa kaksi Mestarien liigan voittoa (Porto ja Inter), yksi Eurooppa-liigan voitto (Man United), kolme valioliigamestaruutta Chelseassa, kaksi Serie A:n voittoa Interissä sekä La Liga -mestaruus Real Madridissa.

Kaksi viimeistä pestiä (Chelseassa ja Manchester Unitedissa) päättyivät kuitenkin potkuihin. Unitedista Mourinho sai kenkää viime joulun alla.

– Saamme Joséssa yhden menestyneimmistä jalkapallovalmentajista. Hänellä on rutkasti kokemusta, hän osaa inspiroida joukkueita ja on mahtava taktikko. Hän on voittanut pokaaleja jokaisessa valmentamassaan seurassa. Me uskomme, että hän tuo pukukoppiin energiaa ja uskoa, Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy totesi.

José Mourinhokin on uudesta pestistään innoissaan.

– Olen innoissani liittyessäni seuraan, jolla on niin mahtava perintö ja intohimoiset kannattajat. Sekä kokoonpanon että akatemian laatu vetoaa minuun. Kiinnostuin nimenomaan näiden pelaajien kanssa työskentelystä, Mourinho sanoi.

Torstaina pelataan Eurooppa-liigaa! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!